Last news in Fakti

3 Юли, 2019 13:21 6 311 9

Хиляди нови работни места в Гърция

  • гърция-
  • строителство-
  • работа

Причината е разрастването на строителния сегмент

Хиляди нови работни места в Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Инвестициите в строителство в Гърция се доближават до средните стойности в Европейския съюз (ЕС). Това би трябвало да доведе до ръст на БВП на глава от населението и до намаляване процента на безработица. В проучване на Фонда за икономика и промишлено изследване (IOBE) се посочва, че развитието на строителния сектор ще добави 29.3 млрд. EUR към БВП на страната в близките 5 години. Още 11.8 млрд. EUR допълнителни инвестиции ще влизат 2030-а годишно в икономиката благодарение на сектора.

Темпът на ръст на БВП на година ще е 1.8%. Ръстът на инвестиции до средните нива за ЕС ще създадат нови 230 000 работни места през следващите 10 години, като ще компенсира загубите на пазара на труда през последните 5 години. Това е изключително важно като се има предвид, че южната ни съседка е с най-висок процент на безработица от всички държави членки на ЕС.

IOBE подчертава, че строителството още способства за допълнителното икономическо развитие на страната, ако бъдат ускорени вече планираните проекти. В дългосрочен план приоритет е работата върху партньорството между държавата и частния сектор, както и дългосрочните планове за развитие на инфраструктурните проекти, които също ще са от значение за ръст в строителството.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясо

    25 11 Отговор
    Гърците ги мързи да гледат, А за Строител дума да не става!!!!!!!
  • 2 Не ходете!

    33 2 Отговор
    Послушайте ме, гърците не са лоши! Но шефовете ще ви изпият мозъка! Ако сте по нервни може и да убиете някой! Ще ви станат приятели, и постоянно ще ви плачат че няма пари! Когато си искате парите, ще ви карат да се чувствате престъпник! 18 години живях там, бих отишъл само ако е с българската армия!

    Коментиран от #6, #8

  • 3 византиец

    18 1 Отговор
    Гърците и евреите са замесени от едно тесто............
  • 4 Истината съм аз

    8 0 Отговор
    Глупости и лъжи...доста от гърците по младите избягяха в европа отделно от другите държави включително и България който им робуваха а новите мигрянти не обичат да работят само нещо леко
  • 5 Бойко Бойкооо

    11 1 Отговор
    Виждаш ли защо пада безработицата у нас...защото всичко отива да работи в Гърция, а скоро и в Румъния!

    Коментиран от #7

  • 6 don chicho

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Не ходете!":

    вземи ме за снайпер, мога го...а имам и пнричина. Не питай, просто ми намери пушкало, и, с теб съм
  • 7 Скоро сички ше сме измрели

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бойко Бойкооо":

    И нема да има бедни и безработни😂😂😂
  • 8 Сандокан

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Не ходете!":

    Нищо ново гърците така са научени та нали цивилизацията тръгвала от тях , та и робството също. Дори и в древен Рим било така, републиката се крепяла на трудът на робите както и добивите от провинциите, колониите и т.н. Да не забравяме, че Източната Римска империя се намирала на територията на сегашна Гърция.
  • 9 Сандокан

    4 0 Отговор
    Съвет към всички, ако грък говори с вас значи ви обработва за измама!!! Ако не се усетите значи е много „добър в занаята” но това не променя намерениятя му!