Last news in Fakti

15 Октомври, 2019 15:27 1 348 0

Може да спите в спалнята на тази кралица

  • версайски дворец-
  • хотел-
  • лукс-
  • търговия

Комплексът към Версайския дворец ще има нов луксозен хотел

Може да спите в спалнята на тази кралица - 1

Аіrеllеѕ – луксозна френска верига, възнамерява да открие хотел в комплекса към Версайския дворец. Първите гости ще могат да го посетят още през следващата година. Първите резервации ще се приемат през декември 2019 г. Хотелът ще се разположи в Шaтo дe Bepcaй, в който някога са живяли Лyи ХVІ и Mapия Aнтoaнeтa.

Клиенти едва ли ще липсват, като се има предвид, че Версайският дворец е една от туристическите емблеми на Франция. Годишно се посещава от милиони чужденци, които искат да се докоснат до изкуството и архитектурната на Франция. Дворецът разполага с 2300 стаи. Към него има и къщи, в които се съхраняват едни от най-ценните колекции картини и скулптори.

Новият хотел ще разполага едва с 14 стаи, а ценителите на френската кухня ще могат да посетят гурме ресторанта към него. Също така ще има Wellness&SPA център с вътрешен басейн.

Не за пръв път се прокарва идеята за разполагане на търговски обекти на територията на френски дворци. Първият проект датира от 2011 г., а четири години по-късно управата на двореца обяви търг за реновирането на три сгради към Версайския дворец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА