Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 14:27 3 072 4

Нова локация за инвеститорите в имоти

  • доминиканска република-
  • имоти-
  • чужденци-
  • покупка-
  • инвестиции

Бързо стабилизиране на пазара на недвижимости в Доминиканската република

Нова локация за инвеститорите в имоти - 1
Снимка: Shutterstock

„Туристите посещават Доминиканската република най-вече заради сърфинга и уиндсърфинга. Много от тях в крайна сметка си купуват имоти тук”, казва Жозефина Ковънтс собственик на агенция за недвижими имоти. Чуждестранните купувачи са привлечени и от факта, че няма ограничения при покупката на имоти. Също така друг важен фактор е, че вложението в жилище или къща продължава да е изгодно в сравнение с останалата част на Карибския басейн. Ново жилище с две спални в сграда разположена в близост до плажа може да се купи срещу 150 000 USD. Заради наплива на туристи цените на имотите бележат годишен ръст от 10%. През 2018 г. страната е посетена от рекордните 7.55 млн. чужденци, което е с 3.5% повече спрямо 2017 г. Най-висок е делът на американците, германците и гражданите на държави от Северна Европа.

Редица са стимулите, които чужденците, решили да купят имот в Доминиканската република, получават. Сред тях са необлагаеми доходи от пенсия, плащане само на 50% от размера на данъка върху собствеността, освобождаване на данък върху получени дивиденти и приходи от лихви, получени в страната или чужбина, както и 50% отстъпка от плащане на данък върху ипотечен заем, когато кредитори са финансови институции учредени по доминиканското финансово кредитно законодателство. Също така чужденците не плащат данък наследство и са частично освободени от всички държавни и общински данъци за период от 10 години след покупката на имот, включително и данък върху прехвърлянето на собствеността върху първия купувач на недвижим имот.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сърфиращ върху белите вълни

    4 0 Отговор
    Едва ли идват заради сърфа,красива страна с отвратиелна паплач
  • 2 Калпав превод

    0 0 Отговор
    от руски предлагате...
  • 3 Радо

    0 0 Отговор
    Предлагат евтин ол-инклузив...и дотам....излезе ли човек извън затворения комплекс и могат да му резнат ръката заради часовника примерно.
  • 4 Тролл2

    2 0 Отговор
    Имало ръст в СФ, пък аз не мога да продавам два апарта. Който търси двустаен за 31000 € нека да ми пише. СПЕШНО!