12 Ноември, 2019 18:55 12 337 8

Управител на строителна фирма с имотна измама

  • варна-
  • имотна измама-
  • затвор-
  • арест

Грози го между 2 и 8 години затвор

Управител на строителна фирма с имотна измама - 1
Снимка: Shutterstock

Управителят на строителна фирма Росен Р. е обвинен в извършване на измама в особено големи размери, извършена в периода 31 август 2007 г. до лятото на 2012 г. Районна прокуратура Варна го е предала на съд. В качеството си на длъжностно лице 64-годишният мъж с цел да набави за себе си и едноличното си дружество имотна облага е лъгал варненка, която живее в чужбина, че ще построи и ще ѝ прехвърли апартамент заедно с идеални части от двор. В действителност обаче продал имота на друг и по този начин е ощетил пострадалата в размер на 17 000 лв. и 14 500 EUR.

След датата, на която Росен Р. продал безсрочното право на строеж на същия апартамент на друг човек, той продължил да поддържа лъже пострадалата, като направил опит да ѝ причини имотна вреда в размер на 2000 EUR.

Подсъдимият е бил издирван с цел да бъде призован по делото. След като не е бил открит на постоянния си адрес в България, чрез Интерпол е установено, че живее в Чехия, уточнява Varna24.bg. Изпратена е била молба за правна помощ до властите в Чехия, които са му връчили лично призовка в качеството на обвиняем. Въпреки че е бил редовно призован, не се е явил на нито една от посочените дати.

Ако бъде признат за виновен от Варненския районен съд, Росен Р. може да получи наказание от 2 до 8 години затвор, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото.

Това не е първото подобно деяние на 64-годишният Росен Р. Той е осъждан два пъти за измами с имоти по същата схема.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щур

    25 5 Отговор
    Пълно е с измамници в тази скапана държава, целящи лично облагодетелстване. Каква е тази присъда от две до осем години, ако изобщо му я присъдата Доживотна и конфискация на цялото имущество на такива животни.

    Коментиран от #4

  • 2 Имотен балон

    30 3 Отговор
    Затова продължавайте да храните строителната и имотна мафия, като купувате на зелено. Не виждате ли какъв балон стана с цените на жилищата
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Така е,

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Щур":

    защото не знаят какво е белене.
  • 5 Няма такава държава

    12 0 Отговор
    В момента аз съм измамен по същата схема в Пловдив

    Коментиран от #8

  • 6 Левски

    5 1 Отговор
    Смъртна присъда
  • 7 Анна

    0 0 Отговор
    А коя е строителната фирма?
  • 8 Елена Петкова

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Няма такава държава":

    Аз също.И продължават да мамят.Държавата вдига ръце.