Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 15:03 2 266 9

Ето в какво превръщат родния дом на Хитлер

  • хитлер-
  • къща-
  • австрия-
  • собственост

Имотът предизвика дългогодишни спорове

Ето в какво превръщат родния дом на Хитлер - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Къщата на Адолф Хитлер в австрийския град Браунау беше обект на дългогодишни спорове. Стигна се дори до съдебни дела, само и само имотът да не се превърне в поклонническо място на неонацисти. През 2016 г. собствеността беше дадена на австрийското правителство. Това обаче даде ход на нови съдебни спорове от страна на семейството на Герлинде Помер, което притежаваше постройката над 100 години. Властите отсъдиха сегашните собственици да получат парична компенсация в размер на 810 000 EUR. Сумата е по-малко, отколкото искаха наследниците, но повече от първоначално предложената им компенсация. Така имотът вече е на държавата.

Ъгловата къща ще бъде превръната в полицейско управление, съобщи министърът на вътрешните работи на Австрия Волфганг Пешорн. Ще бъде обявен конкурс, в които архитекти ще се състезават кой да реновира сградата. „Бъдещето на къщата като полицейски участък трябва да е ясен сигнал, че тя никога няма да се превърне в място, където да се отдава почит на нацизма.", каза министър Пешорн.

В конкурса ще имат право да участват архитекти от всички държави на Европейския Съюз. Проектът за реновиране трябва да е готов най-късно до средата на 2020 г.

Досега имотът беше отдаван от семейството на Помер на министерството на вътрешните работи. Къщата е с разгъната застроена площ от 800 кв.м. Разположено е на австрийско германската граница. Към основната сграда има гаражи и допълнителни паркоместа. Министерството е наемател на имота от 70-те години на миналия век, а месечният наем е в размер на 4800 EUR.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    29 1 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 баба Зоя

    23 1 Отговор
    Върви си един човек през пустинята и гледа - насред нея бункер. Влиза вътре, а там над едни чертежи седят и се взират Хитлер и д-р Менгеле.
    - Абе хора, вие не сте ли мъртви? - попитал човекът.
    - Както виждаш не сме - отговорили му.
    - И какво правите?
    - Разработваме оръжие, което ще убие 1 милион евреи и 10 жирафа.
    - А защо 10 жирафа?
    Хитлер побутнал Менгеле и му казал:
    - Докторе, казах ли ти че никой няма да пита за евреите!
  • 3 Eleonora

    15 0 Отговор
    "........ясен сигнал, че тя никога няма да се превърне в място, където да се отдава почит на нацизма." Междувременно полицаите в Зап.Европа(принудително)станаха, така да се каже, най- големите "нацисти"...! Принудително, щото в 80-90% от "клиентелата" им става дума за чуждестранни(обикновено не принадлежащи към европейския културен кръг), изключително нагли, неспазващи европейските ред и закони субекти....
  • 4 Мара Шилагубер

    8 0 Отговор
    Все от някъде трябва да се започне
  • 5 Патриот

    14 0 Отговор
    В тази сграда ще се отдава почит на чернокожите арабели. Белите ще се бият и мачкат, а черните ще ги веят с ветрило в жегите.
  • 6 Бардак ше му отива😂😂😂

    11 2 Отговор
    Или дискотека за черни😂😂😂😂😂или еврейски инвитро център😂😂😂😂😂

    Коментиран от #9

  • 7 Може и руски хранителен магазин

    8 0 Отговор
    Берьозка😂😂😂😂😂
  • 8 Pepе

    0 0 Отговор
    Дано полицаите са по добри от Хитлер щото ще бъде ад вътре.
  • 9 Хан Мадурай

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бардак ше му отива😂😂😂":

    А ти да събираш стотинки за тоалетната в дискотеката.