Last news in Fakti

25 Ноември, 2019 12:25 5 265 12

Строят огромна спортна зала в Стара Загора

  • стара загора-
  • спортна зала-
  • инвестиция-
  • строителство

Капацитетът ѝ трябва да бъде 5200 седящи места

Строят огромна спортна зала в Стара Загора - 1

Стара Загора ще има нова многофункционална спортна зала, след като общината обяви „Открит конкурс за идеен проект за новото съоръжение в УПИ I спорт, атракции, озеленяване, рекреация кв.334а, гр. Стара Загора“. Предложения ще бъдат приемани до 17 февруари 2020 г.

В новата зала ще се провеждат състезания от различни спортове, в съответствие с изискванията на международните федерации, с адаптивност на трибуните и цялостната конфигурация на залата, както и концерти, конференции, изложения, изложби и други културни мероприятия.

Съоръжението трябва да разполага с капацитет от 5200 седящи места с възможност за провеждане на различни спортни състезания от международен и национален ранг в съответствие с изискванията на съответните международни федерации.

Теренът, отреден за многофункционална спортна зала, се намира на стратегическо място в Стара Загора, с добър транспортен и пешеходен достъп. Разположен е в сърцето на новоизградения парк “Артилерийски“, в кв. “Казански“ в Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прометей

    17 11 Отговор
    Стара Загора е със затихващи демографски функции, Мутрите си строят стадиони-зали за месните боко-маймуни...! А... , най добре е да се сетят за (ДЗУ ) - и кадрите необходими за просперитета ни, Но, то пък това - НЕ Е ЗА МАЙМУНИ -БОКО-МАЙМУНИ -ГЛЪМИ....! -(МИСЛЕНЕТО)....

    Коментиран от #9

  • 2 САП

    8 11 Отговор
    Града определено има нужда от подобна зала.
    В момента няма подобно съоръжение.
    Мястото изглежда добро има сравнително лесна връзка с градския транспорт.
    Само не знам как ще решат нещата с паркирането на автомобили.

    Коментиран от #8

  • 3 Гост

    23 7 Отговор
    Поредната глупост и поредното крадене на пари. В България спорта е със затихващи функции. Няма желаещи,няма треньори. Ако детето ви иска да спортува,трябва да платите. Е,колко родители могат да си го позволят? Строят зали в Бургас и Стара Загора с капацитет от 5200 души!!! За какво? За чалка концерти ли? Няма спорт който да запълни капацитета. Колко състезания ще се проведат ,та да има смисъл от такива зали??? Пак източване на държавни пари за определени хора !!! По-добре да бяха построили 3-4детски градини с тези средства.

    Коментиран от #6

  • 4 Незабравка

    17 0 Отговор
    Сгрешена е думата: не строят а крадат! Относно полезността: ще бъде в пълен капацитет заета само при откриването и то от гербави под строй!
  • 5 ГосТ

    14 2 Отговор
    Поредната чалготека с пари от европейския данъкоплатец. Краде се поголовно в целия ЕС. Жълти жилетки трябваше да има навсякъде. Особено пък в бг.
  • 6 Значи да се предаваме?

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Да спрем да се борим ? Кое положително нещо в бг е с незатихващи функции? Най-лесно е да легнем да умираме,брачед! Нека направят зала , че да може да се развива спорта. Не сте спортисти и за това няма как да ви грабне ;)
  • 7 Една калинка го турила на маслинка

    7 3 Отговор
    Като не правят нищо, ревете, като направят нещо плюете, насита нямате, интригант и, някой с положително мнение?!? Или всичко трябва да се сравнява с пошлост и интриги???
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "САП":

    Паркингът трябва да е подземен...
  • 9 СТЗ

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Прометей":

    Ти чуваш ли се какви пишеш? Да не си от 80 хилядно Русе или 90 хилядния Плевен, дето е най-изчезващият град в България, след него е клето РусИ? От над 10 години сипват от тия два изостанали и изчезващи града злоба из интернет по Стара Загора. И те стават все по-бедни, изостанали и изчезващи, а "затихваща" Стара Загора все по-развит. Колко смешно!

    Коментиран от #11

  • 10 ЕУвлоги Динчев

    4 3 Отговор
    Еййй, най-накрая и ние може би, както винаги последни от всички, ще получим зала, а все пак сме 6-тия по големина град в България. Русе, който е 5тия имат зала от преди много години
  • 11 ЕУвлоги Динчев

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "СТЗ":

    Хаха, злобата я сипвам аз- ЕУвлоги от Бусманци, доста години тролих из форуните а дир.бг,алл.бг, няколко по-неизвестни също. Ника ми беше Мечът на Аугуста Траяна, на Верея, Фют, Беинса, CBH, и още десетки други. Най ме е яд, че ме махнаха ор skyscrapercity, където спамих, като Вода, Адвенчър и още много други :-)
  • 12 Бизнесмен

    0 0 Отговор
    Нека строят, така работа за хората ще има, а и пари за бизнесмените.