Last news in Fakti

6 Април, 2020 16:07 3 511 1

Градът с най-високи наеми

  • наеми-
  • чужденци-
  • класация

Лондон продължава да заема първото място

Градът с най-високи наеми - 1
Снимка: Shutterstock

Лондон продължава да е европейският град с най-високи наеми за чужденци. Средната стойност на апартамент с 3 стаи среден клас е 6 959 USD на месец, сочат данните на ECA International (ECA).

В Манчестър и Бирмингам се наблюдава лек ръст, съответно от 37 USD и 30 USD на месечна база. Средният месечен наем на жилище с три спални в Манчестър (градът заема 29-то място в класацията) е 2457 USD, а в Бирмингам (на 32-ра позиция) – 2401 USD.

Силната миграция към Единбург доведе до ръст в наемите на апартаментите. Средната стойност на апартамент с три спални в шотландската столица се повиши със 131 USD на месец и вече е 2144 USD, което е най-високия показател за последните 5 години.

Дълбин остава в ТОП 5 на европейските градове с най-висок месечен наем при средни месечни нива от 4086 USD. Това го прави по-скъп от други европейски столици като Париж – 3914 USD, Берлин – 2662 USD и Мадрид – 2706 USD.

В редица германски градове, като Мюнхен, Берлин, Щутгарт, също се регистрира поскъпване в рамките на близо 6%. „През последните 10 години на пазара на недвижими имоти в Германия се регистрира бум, дължащ се на повишаване стандарта на живот, ръст на заетостта и повишаване на БВП на глава от населението. Всичко това прави страната привлекателна за чуждестранни инвеститори. Също така е важно да се отбележи, че собствеността на жилища е ниска. Близо 85% от населението на германската столица живее под наем. Строителните темпове изостават спрямо търсенето. Германското правителство въведе контрол върху наемите в опит да ограничи повишаването им”, припомнят местни анализатори.

САЩ стана доста скъпо място за чужденците, които искат да живеят под наем. Почти всички градове се придвижват по-нагоре в класацията, като три са в ТОП 10 - Ню Йорк, Сан Франциско и Маями.

За трета поредна година Хонг Конг остава най-скъпото място на планетата за чужденци, решили да живеят под наем. Средният месечен наем вече е 11 318 USD.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Че кой им ги дава

    2 1 Отговор
    Някви амсалаци