31 Октомври, 2020 11:21 6 302 17

Новите индустриални зони на България

  • индустриални зони-
  • развитие-
  • мррб

Ще бъдат изградени с еврофинансиране

Новите индустриални зони на България - 1

Инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност, енергийната ефективност, градската мобилност и сигурността в обществени пространства са сред приоритетите за градско развитие, които ще се финансират от новата Оперативна програма „Развитие на регионите“ за периода 2021-2027 г. Това е заложено в проекта на Актуализираните общи указания за подготовка на инвестиции за градско развитие по програмата, които Управляващият орган в Министерството на регионалното развитие и благоустройство публикува на интернет страницата си. Целта е да се осигури прозрачност и навременна информираност на всички заинтересовани страни и да стимулират заинтересованите страни на местно ниво да стартират процеса на идентифициране на потенциални партньори и проектни идеи за следващия период.

Основен фокус на инвестициите по ПРР 2021-2027 г. ще бъде икономическото развитие на териториите, повишаване на брутния вътрешен продукт и заетостта, увеличаване на доходите и стандарта на живот на населението, намаляване на неравенствата. Затова при подбора ще се дава приоритет на проекти, които постигат конкретен икономически ефект върху съответната територия.

Основните видове интервенции представляват подходяща синергийна комбинация между различни области.

Пример за интегрирани проекти е рекултивация на индустриални терени или съществуващи индустриални зони на територията на градовете с цел трансформация на тяхната икономиката. Такива проекти могат да се изпълняват в партньорство между общини и икономически оператори, включително електро-, газо- или водоразпределителни дружества, осигуряващи захранването на съответния район, както и други представители на бизнеса, инвестиращи на целевата територия.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    43 9 Отговор
    Кое беее, герберасти! Винаги е някакво Бъдеще, което така и го няма? Преход, реформи и все повече копаме тинящината на Дъното. Гепи са 12 милиарда и векувай, докато не забележиш, че сме Гробница. Но това не се вижда от чекмеджето и жипа. БЕЛЕНЕ!
  • 2 да се махат

    33 5 Отговор
    Тези герберасти пак отвориха торбата с лъжите, т.е. обещанията на герб. И какво ще произвеждате в тези индустриални зони? И от къде ще намерите кадри за мениджмънт, технически грамотни, икономически грамотни и т.н.? То само с продаване на дипломи за висше образование и гонене на по-амбициозните и кадърните, няма как да стане. То на картинка и обилно полято с празни думи, и баба знае да прави индустрия.
  • 3 Индустрия?

    31 9 Отговор
    Частния бизнес е двигател на прогреса. ГЕРБ унищожяват , рекетират , пречат на бългаския предприемач.

    Коментиран от #9

  • 4 Сливи за смет

    34 3 Отговор
    В колониите е забранено да има каквото и да е производство. Те служат за суровинен придатък към метрополията. Затова ни съсипаха всичко печелившо, доходоносно. А като чуеш "инвеститори", веднага става ясно какъв "просперитет" ни чака.
  • 5 2937

    17 2 Отговор
    Североизтокът пак низвергнат. Някъде по периферията- Русе и Варна само се червенеят на картата. Всичкото останало- застой.
  • 6 Баце Чекмеджийски Каталунски Банкярски

    15 2 Отговор
    Всичко,извън чекмеджето е Пунта Мара,но трябва да има и локуми или дъвки.
  • 7 Фактъ

    12 3 Отговор
    Герб е лобистка сбирщина , могат само да крадат и лъжат ! ОСТАВКА
  • 8 Ичко

    9 5 Отговор
    Стара Загора има три индустриални зони така си стоят празни
  • 9 ха ха

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Индустрия?":

    ГЕРБ не са БСП, приятелю!
  • 10 Русенец

    7 1 Отговор
    Ако ще са химически пушилници, като досегашните - МЕРСИ!
  • 11 Русенец

    9 0 Отговор
    В Русе решенията за насърчаване на индустрията са били от сорта на, предимно производствените зони (ППЗ) да се преструктурират на чисто производствени зони (ЧПЗ). В ППЗ нямат право да извършват пушещо, миришещо или друго замърсяващо производство, като леярни и т.н. А те го преструктурират на ЧПЗ, и пускат западните фирми-замърсители. После града се трови и стачките не спират, а някои използва гнева на хората, да ги впрегне да скандират в политически интерес.
  • 12 Русенец

    12 0 Отговор
    Да приютяваш боклукчийското, вредно производство, изхвърлено от целия бял свят, не се нарича насърчаване на икономическата активност. Това е геноцид над хората и би следвало да е подсъдим.
  • 13 vale karo

    13 0 Отговор
    Прекрасна статия.Така се пише когато искаш да напишеш Нищо.
  • 14 Gost

    4 3 Отговор
    Само съсипват земята. Ще дойдат времена и ще се наложи сами да си гледаме храната. Кви индустриални зони? Кой ще инвестира в бг? Може би ще огертирсме заплати по 200лв?
  • 15 ПетерБрьогел

    4 1 Отговор
    А защо няма индустриална зона в БАНКЯ ? Ще вземе вожда да се ядоса и то точно на личния си празник-деня на ТИкваТа !
  • 16 Българин

    3 3 Отговор
    Новите зони за,усвояване
  • 17 АМЕУИКА

    1 0 Отговор
    Браво ! Сетиха се че трябва да се развиват всички региони а не да тъпчат парите само в софия , пловдив, варна. Много тъпо беше толкова години да тъпчат всички пари в софия , пловдив и варна защото сега ако румелията се отцепи всичките инвестиции ще отидат по гяволите.