Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 11:47 1 841 2

Стартира допитване за цифрова реформа в строителния бранш

  • строителство-
  • анкета-
  • реформи

Целта е да се установи готовността за започване на цифрова реформа в строително-инвестиционния процес

Стартира допитване за цифрова реформа в строителния бранш - 1
Снимка: М. Богданова ©

Стартира онлайн анкета сред представителите на строителния сектор за цифрова реформа в бранша. Проучването е в рамките на проекта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Подготовка и стартиране на цифрова реформа на българския строителен сектор“, изпълнител по който е KPMG.

Целта е да се установи готовността за започване на цифрова реформа в строително-инвестиционния процес и въвеждане на строително информационно моделиране (СИМ/BIM). Представителите на бизнеса в сектора могат да се включат в анкетата до 15 декември 2020 година. Тя е достъпна на следния адрес: https://ecv.microsoft.com/pg5jWxRMum.

Проект „Подготовка и стартиране на цифрова реформа на българския строителен сектор“ е финансиран от Генерална дирекция „Подкрепа на структурните реформи“ на Европейската комисия. В рамките на изпълнението му се предвижда изработването на стратегия и пътна карта със стъпки за реформиране на сектора чрез въвеждане на строително-информационно моделиране в целия строително-инвестиционен процес. Ще се изготви и План за национална цифрова платформа за строителството, в който ще бъде определен стандартизиран формат на отворени данни за обмен на информация между доставчиците и възложителите на обществените поръчки – необходими стандарти за въвеждане на строително-информационно моделиране, ИТ инфраструктура, споделени бази данни, съвместното им прилагане в съответствие с изискванията, въведени на европейския пазар.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виртуални имоти

    6 0 Отговор
    Стройте виртуални къщи и кооперации !!!
  • 2 Тост

    1 0 Отговор
    Малее.... 100 пъти се повтарят две изречения в тая "статия" ли.... "новина" ли.... и пак не се разбира смисъла на цялата работа....