21 Ноември, 2020 10:26 53 429 32

Продават на търг 3 ключови имота на известна фамилия

  • имоти-
  • пловдив-
  • маринови-
  • беркут-
  • верди

Дългове са причина за разпродажбата на недвижимостите

Дългове повличат разрушително бизнес империята на известната фамилия Маринови. Три от големите им имоти в Пловдив се продават от частен съдебен изпълнител, след като хотелът им "Беркут" веднъж вече беше заложник в игри за много пари. Става дума за заведения в три ключови точки на града, които те отдавна не управляват, а отдават под наем, но обектите са останали в актива на дружеството им "Бомако" ЕООД.

От години баща и син - Младен и и Иван Маринови са изправени пред тежка битка с огромните финансови задължения, които конгломерата им от компании е генерирал в различни икономически нива, припомня Treafficnews. Известната бизнес фамилия дължи огромни суми на контрагенти, на банки и на държавата. Именно това е причината срещу тях да се завеждат изпълнителни дела и в крайна сметка имуществото им да попада в ръцете на частни съдебни изпълнители.

Три търга са обявени от ЧСИ Стефан Горчев, които целят да продадат три от най-апетитните им обекти в Пловдив - на ул. "Петко Д. Петков" 41, срещу Гранд хотел- на ул. „Полковник Бонев“ № 1 и в Тракия до бл.142. Ресторантите от верига "Верди", която беше продадена, продължават да се развиват успешно и към днешна дата въпреки процедурите за продажба на сградния фонд.

Трите заведения целят събиране на 1,3 милиона лева –част от дълговете на фамилията, като обектът в центъра на Пловдив е с начална цена на търга от 512 000 лв, този в Тракия - 532 000 лева, а за този срещу Новотела наддаването ще започне от 294 400 лева. Тръжните процедури отварят утре - на 21.11, а дали ще има нови собственици на апетитните обекти ще стане ясно на 21 декември, когато само няколко дни преди Коледа ще се отворят офертите.

Всички имоти са ипотекирани, а отделно Маринови са сключили договори за наем с новите собственици на известната верига ресторанти, които са инвестирали и са подобрили значително материалните им активи със съответните клаузи.

Припомняме, че през лятото на миналата година известният пловдивски готвач Николай Боруков взе веригата и я превърна в успешен бранд семейни ресторанти.

Как се стигна до тук?

Марин Маринов и сина му Иван Маринов, които са собственици на впечатляващо фирмено портфолио - от хотел "Беркут" до големи вериги за снабдяване с питиета като "Бибъл Комерс" и наследниците на фалиралото дружеството, през 2015 купуват веригата "Верди" от тримата основателите на веригата Мирослав Маринчевски, Станислав Костов и Христиан Боев.

Като недвижими имоти заведенията са в активите на фирма "Бомако" с управител Иван Маринов и едноличен собственик на капитала от 30 хиляди лева - "Спорттур" ЕООД, която пък от своя страна се държи от компанията майка - "К-И Инвест Холдинг" ЕООД на баща му - Младен Маринов. Над фирмата тегне запор от НАП. Той е наложен заради неплатени данъци от страна на "Спорттур" в размер на 75 500 лева.

Това обаче е най-малкият проблем на Маринови. Основното портфолио от фирми на Маринови е заложено срещу кредит от 6,68 милиона към Българо-американска кредитна банка. Заложени са "Спорттур", "Кавен - Ирадис", "Бизнес Хотел Беркут", "К-И Пропърти", "Си Имоти Бг", "Верди Логистикс", "Бибъл Комерс" /която е в ликвидация/, а длъжник е и Иван Маринов в качеството му на физическо лице.

Срещу Маринови е заведено и дело от българския клон на голямата опаковъчна фирма "ДИ ЕС СМИТ БЪЛГАРИЯ" АД. В полза на дъщерната фирма на голямото английски дружество е направена възбрана за над 600 хиляди лева.

През миналата година на търг бе пуснат хотел "Беркут" след сериозни разпри между Иван Маринов и собственика на веригата за бързо хранене и кетъринг "Чили", където Маринов бе взел дял. Спа комплекса се продаваше с начална цена от 4,8 милиона, но към днешна дата запорите, които бяха наложени по съдебната война между Събев и Маринови, са вдигнати.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    51 3 Отговор
    Е и?!?
  • 2 БАЙ Х@Й

    77 3 Отговор
    Пак ли ще изтриете и "ПРОДАЖБИТЕ" на българска земя на цени 3 /ТРИ/лева квадрата ??????????????????? мокет няма на такава цена

    Коментиран от #6, #30

  • 3 БАЙ Х@Й

    71 1 Отговор
    И "ПРОДАЖБИТЕ" на цена 8/ОСЕМ/лева на квадрат на първа линия край морето ли ????
  • 4 Това е БГ

    99 5 Отговор
    Тв са такива повечето бизнесмени в кочината, кредитни милионери, но идва време за връщане. Първата им работа на безмозъчни същества да си купят лимузини и джипове, а някои живеят в панелки.

    Коментиран от #8

  • 5 Надсмиват ни се

    105 1 Отговор
    Не ги жалете тези хитреци, защото и всичко да им вземат пак ще им останат пари за няколко живота взети от кредитите срещу тези заложени имоти.
  • 6 Има има

    80 12 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    наборе!За комунистите всичко има! От тоЯ отпадък,докато не приложим примера Чаушеску,няма да се отървем!

    Коментиран от #13

  • 7 Ъъъъ

    50 2 Отговор
    Щом е известна фамилия значи имотите са на мафиоти и мутри. Сиг не са чисти. Имат криминално минало. Не бих ги купил.
  • 8 Пламен

    57 14 Отговор

    До коментар #4 от "Това е БГ":

    Схемата ГЕРБ е такава. Верига от кухи фирми пържат банката с ипотеки. И лаладжийте банкери налапват въдицата, да си заработят "плана" и вземат някое ДМС. Сега правят реклама, дано някой се окачи да купи нещичко, та да си възстановят поне главницата. Кучи влачи рейс, мафията си има държава....

    Коментиран от #9, #14

  • 9 ВЪЛК

    46 16 Отговор

    До коментар #8 от "Пламен":

    ТИЯ СА НА БСП-ТО БИЗНЕСМЕНИТЕ

    Коментиран от #10

  • 10 ГЕРГОВ

    29 8 Отговор

    До коментар #9 от "ВЪЛК":

    ВСИЧКО В ПЛОВДИВ Е НАШЕ

    Коментиран от #15

  • 11 Лошо

    45 0 Отговор
    Така става с едно време раздадени пари, но от тия нищо не става и ей го резултата ще загубят всичко! Как се казва парите не са за всеки😉
  • 12 Гост

    58 5 Отговор
    За пръв път чувам за тази мнооого известна бизнес фамилия,а пък живея в града вече 54години!

    Коментиран от #22

  • 13 Баро

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Има има":

    Ми хайде започвай какво чакаш
  • 14 Баро

    18 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пламен":

    Дано нищо да ме продадат за да може Честито да опише банката щото тя и банката е същата пирамидална схема
  • 15 Баро

    19 0 Отговор

    До коментар #10 от "ГЕРГОВ":

    Ми то и в София Всичко е ваша майна

    Коментиран от #21

  • 16 Нинова

    22 1 Отговор
    Това са бг бизнесмени те. Коли, жени, почивки и накрая се самоуби ят, защото не могат да понесът да фалират.
  • 17 Ракодов

    13 0 Отговор
    Иначе Кинти я се барака на фирма.....а сега плащайте.....да ви дойде поне малко в главата нещастници
  • 18 Бай Шиле

    12 0 Отговор
    Тия са приятели на г-жа Стоянова.
  • 19 Гост

    5 4 Отговор
    На 70 години, цял живот не чел/ а вестници, с гордост не гледа новини, после не бил/ а чувал/ а за тази фамилия.
  • 20 сноу

    35 0 Отговор
    Най върлите измамници/партийни секретари и ченгета/оплетени като свински черва в безкрайна верига от проценти ,дялове ,прехвърляния ,премятания и надлъгвания ,че на сина ,че на свако ,че на дъщИрЪта,че на клатача и ...Гледаш на пътя надути като пуяци в джипове като камиони и коли с цели редици еднакви цифри в номера ,ама вонята от мръсни пари се носи отдалеч...
  • 21 Свинар Маноле

    17 0 Отговор

    До коментар #15 от "Баро":

    Мдаа, ЦУМ-чето е МОЕ! Работи на загуба защото съм политкомисар некадърник
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 баба ви от бг

    2 0 Отговор
    такива няма в Пловдив! явно мошенници!!!!
  • 24 Мошеници

    10 0 Отговор
    Ей такив ФАЛШИВИ мошеници и неудачници завмякоха и ме. Неудачници в живота-фалшиви кредитни милионери
  • 25 Петър Петров

    7 2 Отговор
    На времето тия са взели куфари от Луканката, но от всяко дърво свирка не става. Идва видовден за грешниците.
  • 26 Чисора

    3 1 Отговор
    Тия пичове са бомбили банката с 2-3 милиона, как си требе и сега ще се препоръчат някъде на малдивите със свежи мацки.
  • 27 Сульо

    3 1 Отговор
    Така завършва всеки Monkey (измекярски) бизнес - накрая 100 тояги на голо и да се разкарват...
  • 28 дърта комуняга

    1 2 Отговор
    тия нямаха ли и охранителна фирма, беркут, бяха някви яки бабанки, мутренска история .....
  • 29 Жорето

    4 2 Отговор
    До#28 Кви яки бабанки вее?Чикиджий бяха.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 До БАЙ Петър

    2 0 Отговор
    Пеца не се коси за тези юначни и родолюбиви българи.Те се борят против капитала.Те са натрупали толкова много имоти и милиони че с топ не можеш ги разби.Всич
    кото е една вестникарска шумо
    тевица с цел да се отклони вниманието на хората.Да му мис лят тези,дето нямат и 5 лв.в джоба,за да изкарат днеска деня.Всичко е кьорфишек байно!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.