Last news in Fakti

9 Декември, 2020 19:27 5 209 2

Промениха статута на редица имоти

  • имоти-
  • промяна-
  • статут-
  • решение-
  • правителство

Промениха статута на редица имоти - 1

Правителството обяви имот - публична държавна собственост за частна държавна собственост. Той се намира в село Дойренци, област Ловеч, и представлява поземлен имот с площ 6099 кв.м, ведно с построените в него две едноетажни сгради, всяка от които със застроена площ от 228 кв. м. Ползван е за складова база на „Гражданска защита“. Поради отпаднала нужда за Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Ловеч, имотът преминава в управление на Областната администрация на област Ловеч.

Община Кочериново получава правото на собственост върху държавен терен с площ 11 301 кв. м в землището на село Бараково. Имотът е необходим за изпълнение на проект за изготвяне на план за закриване на депо за неопасни отпадъци и работен проект за рекултивация на общинско депо за неопасни твърди битови отпадъци, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014 - 2020 г. Теренът попада в съществуващото депо за твърди битови отпадъци на общината, което е в списъка на подлежащите на закриване и рекултивация. След реализирането на проекта имотът ще се ползва за пасище - мера, публична общинска собственост.

На община Стралджа се прехвърля имот - частна държавна собственост в село Воденичане. Теренът с площ 1192 кв. м е необходим на общината за изграждането на охранителен канал в землището на селото, който ще осигури бързо отвеждане на водите при интензивни валежи и наводнения от урбанизираната територия на населеното място. С реализирането на визирания обект ще се минимизира броя на засегнатите и пострадалите хора при наводнения, както и ще се повиши степента на защита на обектите от техническата и социалната инфраструктура.

На директора на Регионална инспекция околната среда и водите - гр. Стара Загора се възлага да сключи договор за закупване на част от имот, находящ се в гр. Стара Загора в полза на държавата за нуждите на Регионалната инспекция по околната среда и водите - гр. Стара Загора. Средствата за закупуване на имота ще се осигурят от бюджета на Министерството на околната среда и водите за 2020 г.

Министерският съвет прие също решение за безвъзмездно предоставяне за управление на археологическа недвижима културна ценност - публична държавна собственост, на община Камено за срок от 10 години. Археологическата недвижима културна ценност е „Късноантична и средновековна крепост Русокастро“ и се намира в област Бургас, община Камено, землището на с. Русокастро, местност „Рускин камък“. Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Регионалния исторически музей - Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    14 2 Отговор
    в такива кочини като нашата има такива понятия за дебили - "частна държавна собственост". Хем частна, хем държавна.
  • 2 Ахахах

    3 0 Отговор
    Няма да чета статията, нека позная - военни? ОП искат пари за изборите спешно!