Last news in Fakti

22 Декември, 2020 19:43 4 074 10

Пандемията не пречи на пазара на недвижими имоти

  • сграда на годината-
  • инж. валентин йовев-
  • мррб

Заместник-министър Йовев връчи награда „Сграда на годината 2020“ на община Видин

Пандемията не пречи на пазара на недвижими имоти - 1

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев връчи награда „Сграда на годината 2020“ на община Видин. Тя бе отличена в категория „Образование“ за проекта си „Консервация и реставрация на сградата на СОУ „Цар Симеон Велики“ в града, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общината получи и приз в категорията „Проекти свързани с развитието на градовете“ за цялостен принос в развитието на градската среда.

„Конкурсът „Сграда на годината“ се превърна в традиция и главно събитие за оценката на инвестиционния климат в страната. Той показва пред обществеността най-добрите образци в сферата на инвестиционния процес, работата на инвеститори, проектанти, строители, контролни органи“, посочи инж. Йовев. Той отбеляза, че въпреки пандемията тази година, конкурсът е ярко доказателство, че инвестиционният климат и нивото на инвестициите в недвижими имоти се развиват успешно.

Зам.-министър Йовев каза още, че журирането в конкурса става все по-трудно, защото от година на година обектите стават все по-красиви, екологични и енергийно ефективни. „Днес имаме модерна техника, с която строим по-лесно, но машините заменят само рутинните процеси, докато творчеството и красотата продължават да зависят от човешкия фактор, от съвместния труд на проектанти, строители, инвеститори“, каза още инж. Йовев.

Той подчерта, че политико-икономическите условия в страната са максимално благоприятни за инвестиции, тъй като политиките на правителството от началото на мандата му са насочени към макроикономическа и финансова стабилност, създаваща условия за икономически растеж, подобряване на административната среда и запазване на едни от най-ниските данъчни ставки в ЕС. „За съжаление настоящата година бе белязана от пандемията от COVID 19, която неминуемо ще се отрази на всички сфери, но аз съм убеден, че заедно ще я преодолеем“, каза още зам.-министър Йовев.

Националният конкурс “Сграда на годината” стартира през 2002 година и се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на браншовите организации в областта на инвестициите, архитектурата и строителството. Тази година председател на журито бе инж. Валентин Йовев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    43 0 Отговор
    Покачване на безработицата води до срив на пазара на имоти това го знае и необразован човек но тук се пишат всякакви глупости
  • 2 Стоян

    14 0 Отговор
    Видин е град пълен с история и красота.Сградата която спечели е гимназия според директора на училището е най красивото училище не само в България но и в целия европейски съюз.Самата тя е паметник на културата.За съжаление директора на гимназията внезапно почина преди десетина дни и не можа да дочака признанието.Господин Станев е невероятен учител и човек.Вечна му памет.
  • 3 гост

    32 0 Отговор
    Абе да попитам тези образовани ,кой им дава дипломите на сегашните архитекти?!Чеп за зеле не става от тях.Влизаш в един нов блок и гледаш и се чудиш на акъла на архитекта-спалня 9м2 в най-добрия случай 10м2,хол с кухня и трапезария 17м2,баня 3м2,антре 3,5м2 тотал 33,5м2 мазе 4м2 и балкони 25м2 и това цялото недорозумение ти го харизят за 85м2 апартамент и искат 100 000 ЕВРО без ДДС,и каква математика са учили че нещо по тази аз къде съм учил се оказва че имам 33,5м2?И да попитам ,кой от тези архитекти спи в спалня 9м2 и хол с кухня и трапезария 17м2?
    Е ТОВА СА СГРАДИТЕ ИМ НА ГОДИНАТА И ДИПЛОМИТЕ ИМ!

    Коментиран от #4

  • 4 Варненец(натурализиран).

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Който не е ходил по огледи не знае за какво става въпрос. Преди години купувах нов апартамент, направих три огледа и се отказах да ходя по огледи, миризма на мухъл в апартаментите до 60000 евро. Всичко хубаво е над 100000 евро.
    Най интересни ми са фейсбук групите без посредник. Там продавачите мислят че манталитета на Българина е че ако спести 3% от плащането на брокер и ще се навият да купуват без посредник. Ами излязох от групите, какви коптори във Владиславово продават и искат 1000 на квадрат, с уловката без посредник.

    Коментиран от #6

  • 5 няма как

    19 0 Отговор
    Каквито и щуротии да напишат поръчковите журналя ,истината е една - пазар на имоти в момента НЯМА. Няма и да (от)има скоро ,при условията на пандемия ,но не пандемията е важната (в случая) ,а алчността на продавачи ,инвеститори и брокери. Цени от по над 1000 Евро/кв.м. за зле строени (или - непостроени ,на зелено) .с безумно големи общи части (плащаш за 100 кв.м. ,живееш в 50 кв.м.),в квартали без никаква инфраструктура и изпълнени по възможно най евтин способ и с компромисни материали апартаменти,няма ка да не утрепат пазара ,нали ?!
  • 6 Умен

    22 0 Отговор

    До коментар #4 от "Варненец(натурализиран).":

    3% процента ама без ДДС. И какво точно ти гарантира брокера, че да взима 3000 евра+. Прави една проверка на имота, която всеки адвокат срещу 200-300 лева я прави!
  • 7 Японеца

    15 0 Отговор
    Пазар няма, необслужени и отложени кредити бол! Цените за ново строителство ще спадат до 1000евро! И се почват лъжите със квадратурата!
  • 8 Глъм

    13 0 Отговор
    Цените в татковината седят, в Европа падат. Трябва да си тотално изтрещял за да предпочетеш апартамент в Русе (примерно) пред подобен във Валенсия (примерно) за същите пари.
  • 9 Добромир

    13 1 Отговор
    Аз живея в гр. Сливен и ми е интересно на панелките в кварталите който са със мокета от соца и банята с мозайка и блажна, цените само нагоре а те вече са по на 40г. тези коптори...........
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.