10 Февруари, 2021 16:35 9 973 13

Охранително дружество получи 18 сгради в София

  • правителство-
  • решение-
  • статут-
  • имоти-
  • промяна

Промениха статута на редица имоти

Охранително дружество получи 18 сгради в София - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството обяви имоти - публична държавна собственост за частна държавна собственост и ги прехвърли на община Бургас. Имотите представляват терени в Промишлена зона „Север“ на гр. Бургас и са в уличната регулация, съгласно предвижданията на влязло в сила изменение на подробен устройствен план - план за улична регулация. С реализиране на предвижданията, заложени в изменението, ще се осигури безопасно транспортно обслужване на имотите в засегнатия район и провеждане на трасетата на техническата инфраструктура. Общината разполага с необходимия финансов ресурс за управлението и поддържането на предоставените имоти.

Министерският съвет прие също решение за увеличаване на капитала на „МОБА“ ЕООД, гр. София, със стойността на непарична вноска, представляваща правото на собственост върху недвижим имот - частна държавна собственост, предоставен в управление на Министерство на отбраната, находящ се в област София - град, общ. Столична, гр. София, район Витоша, кв. Драгалевци. В имота има построени осемнадесет броя сгради. Увеличаването на капитала ще се извърши чрез записване на нови дялове, които ще се придобият от българската държава чрез министъра на отбраната, на стойност равна на стойността на имотите.

С друго правителствено решение се разрешава на „МОБА“ ЕООД, гр. София да учреди право на строеж върху поземлен имот с площ 11 512 кв. м., собственост на дружеството. Имотът се намира в гр. София, Столична община, район Младост, ж.к. Младост 3.

Министерският съвет прие и решение за даване на съгласие за апортиране на недвижим имот в капитала на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, гр. София. В блок „Клинични лаборатории“ са разположени и функционират следните диагностични звена - централна клинична лаборатория, лабораториите по микробиология, лекарствен и терапевтичен мониторинг, както и клинична фармакология. С апортирането на имота ще бъдат развити нови дейности в диагностичните и лечебни процедури на УМБАЛ „Александровска“.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    74 6 Отговор
    Мутрите грабят като за последно.
  • 3 ТИМ

    55 7 Отговор
    Благодарим на ГЕРБ за ползотворното сътрудничество
  • 4 Анонимен

    41 5 Отговор
    Бойко е в тоя бизнес под прикритие. Уш се бил оттеглил.
  • 5 Българка

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Едноличен собственик на МОБА ЕООД е Министерство на отбраната с управител Наков- поне така пише в търговския регистър
  • 6 Българка

    28 1 Отговор
    По- интересно ми е какъв имот е апортиран на УМБАЛ Александровска и на каква стойност
  • 7 Грабители

    39 4 Отговор
    толупа и шкембето ни дадоха държавата на концесия направо.Разграбват като за последно.Прокуратурата спили????Сметната палата???????АНТИКОРУПЦИЯ заемете се с тези престъпници.Те спирачки нямат.
  • 8 ТУЛУП

    31 4 Отговор
    Това са хора на Оня с ДЖИПКАТА. ОСТАВКА и Затвор !!!
  • 9 Пешо Жепето

    18 5 Отговор
    И нас ни продадоха и нас ни апортираха и абортираха , гарите вагоните , пътниците , всичко . Даже и тоалетните комплект със ж.п. линиите траверсите и чакъла
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ацо

    11 0 Отговор
    Тия служителите са им на 70+ години,виждал съм ги в порутеното поделение в "Обеля" ,седят на КПП то в една срутена стаичка на печка на твърдо гориво и горят каквото им падне! Сигурно им дават по 300-400 лева тия измамници!
  • 12 До номер 2

    9 1 Отговор
    Прав си.ВСИЧКО Е МАФИЯ В Р.Б.
    И нищо няма да се промени и със и без избори.Промените са идват винаги от вън.
    ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ.
  • 13 митко

    7 0 Отговор
    Мутрите от ГЕРБ грабят ли грабят.На 4-ти април мощен наказателен вот срещу Герб.И задължително затвор за Боко Тиквата.