Last news in Fakti

4 Март, 2021 16:53 4 944 1

Продават 5 имота, собственост на "Напоителни системи"

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут-
  • напоителни системи-
  • нкжи

Правителството промени статута на редица имоти

Продават 5 имота, собственост на "Напоителни системи" - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството разреши продажбата на пет недвижими имота, собственост на „Напоителни системи” ЕАД. Дружеството е собственик на имотите, но изпитва затруднения по поддръжката и стопанисването им. Продажбата им ще се осъществи на търг, при начални цени, не по-ниски от пазарните стойности, определени от независими оценители. По този начин „Напоителни системи" ЕАД ще реализира допълнителни приходи, различни от приходите от основна дейност и ще се освободи от бъдещи разходи за данъци, поддръжка и охрана.

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на седем имота – публична държавна собственост. Те са разположени на територията на община Айтос, област Бургас, като четири от тях са в с. Черноград, а останалите три в с. Тополица. Това ще позволи реализацията на национален обект „Рехабилитация на железопътния участък Пловдив-Бургас-фаза 2“, проект 2 „Подготовка за строителство на участъци по железопътната линия Пловдив-Бургас“, за изграждане на частта, обособена в Позиция 11 „Изграждане на защитен лесопояс в междугарието Черноград-Айтос“.

Правителството обяви имот - публична държавна собственост за частна държавна собственост. Той се намира на ул. „Климент Охридски” в гр. Омуртаг и представлява едноетажна сграда със застроена площ 75 кв. м. Имотът е в управление на областния управител на Търговище, съгласно Закона за държавната собственост.
Поради отпаднала необходимост правителството отне от Агенция „Пътна инфраструктура” правото на управление върху имоти - публична държавна собственост, представляващи четири терена, заедно с построените в тях сгради, и обяви три от имотите за частна държавна собственост. Те се намират в село Дебелт, община Средец, област Бургас, село Старо Оряхово, община Долни Чифлик, област Варна и село Рояк, община Дългопол, област Варна. Имотите ще преминат в управление на областните управители на област Бургас и област Варна.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тра-ла-ла

    3 1 Отговор
    Че остана ли още нещо за крадене в тези ,,Напоителни системи"????