Last news in Fakti

11 Януари, 2013 14:43 2 948 0

Как се строи хотел от лед (Видео)

  • хотел-
  • лед-
  • швеция

Всяка зима носи не само студ и сняг, но и нова визия на вече станалите традиция в Швеция хотели от лед. Най-новият Icehotel се намира в Юкасярви. Състои се от павилиони и различни по големина стаи, чийто архитектурен дизайн е дело на редица известни архитекти. Всяка година през ноември и декември стаите се изработват ръчно и в края на сезона (средата на април) се ... разтопяват.

За построяването на тазгодишния хотел са използвани 1000 тона ледени блокове и 30 000 кубически метра материал с името „snice” – смес между лед и сняг.

През този сезон проектът е с името Beam me up. Тематиката, върху която акцентират дизайнерите, засяга летящите чинии. Леглото е поставено върху светещ лед, което създава впечатление, че е във въздуха.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА