Last news in Fakti

16 Май, 2021 10:50 2 071 5

Известно кино се нуждае от спешен ремонт

  • кино влайкова-
  • йорданка фандъкова-
  • ремонт

Коментарът на кмета на София

Известно кино се нуждае от спешен ремонт - 1
Снимка: БГНЕС

Кино “Влайкова” се нуждае от спешен ремонт на покрива. Това пише във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова, която дава и пояснения за започналата вече инициатива. "Първата крачка е разчистването на тавана, в което днес се включват много доброволци и екип на Столична община. Ако искате и вие да бъдете част от инициативата за възстановяване на сградата на най-старото действащо кино в София", отбелязва Фандъкова и допълва: "Моят личен ангажимент е освен с доброволен труд, Столична община да осигури и финансиране за ремонта на покрива".

Междувременно председателят на политическата група на ГЕРБ в Столичния общински съвет, Малина Едрева, също взе отношение по темата, като посочва в своя публикация: "Благодарение на изричната воля на дарителя към държавата, сградата запази функцията си в годините на прехода. А хора с отношение към културното пространство и изкуството Кино, като директорът Олег Ковачев, увличат и събират подкрепа".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съборете го

    2 3 Отговор
    И прави нов МОЛ

    Коментиран от #5

  • 2 Пешо

    12 0 Отговор
    Дайте от чекмеджето!
  • 3 Абе,

    9 0 Отговор
    има общината по 10 000 лв.за пейки и по 100 бона за кенефи,а за такива знакови сгради - няма...
  • 4 факт

    0 4 Отговор
    Щом като вече няма нужда от него да го събарят
  • 5 Русенец

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Съборете го":

    В Русе стана точно така с кино Роял. Превърнаха го в малък МОЛ, който си пустее. И с този акт се превърнахме в град без кино за няколко години, докато не дойдоха кината в големия МОЛ.