Last news in Fakti

21 Юли, 2021 16:07 9 799 4

Нов трик за намиране на купувачите

  • италия-
  • къщи-
  • села-
  • търг-
  • 1 eur

Италианците вече продават имоти не за 1 EUR, а за 2 EUR

Нов трик за намиране на купувачите - 1
Снимка: Shutterstock

От многобройните малки италиански градчета, които решиха да приложат схемата за продажба на имоти срещу 1 EUR, тя се оказа най-успешна в Самбука ди Сицилия. От началото на първите продажби през 2019 г. досега са продадени 16 къщи и от тогава градчето е на фокус сред инвеститорите.

Това лято градчето планира втора кампания по разпродажбата на близо 20 изоставени жилищни имоти, но този път при стартова цена от 2 EUR. Тя беше планирана за август 2020 г., но кметът на Самбука ди Сицилия прецени, че по време на пандемия чуждестранните инвеститори ще бъдат затруднени да посетят градчето.

Началната тръжна цена на всеки имот е 2 EUR. Печели този, който плати най-много, както и предишния път. Тогава повечето имоти бяха продадени на стойност между 5000 EUR и 10 000 EUR, а някои успяха да достигнат и цена от 25 000 EUR. Сега периода на програмата е от 15 юли до 5 ноември. След като всички заявки бъдат разгледани ще се проведе открит търг.

Повечето имоти, които са обект на продажба, са едноетажни с разгъната застроена площ между 50 и 80 кв.м с малки вътрешни дворове в мавритански стил. Предлагат се и по-големи червено-розови каменни сгради с площ от 120 кв.м с балкони и тераси с изглед към зелените поля. Този път на търг ще бъдат обявени и парцели, което дава възможност на купувачите да построят каквото преценят.

Някои от продаваните къщи са в отлично състояние, със стари дървени подове и златисто кафяви стени. Повечето обекти, обаче се нуждаят от сериозен ремонт.

Участниците в наддаването трябва да внесат такса от 5000 EUR. В случаи, че загубят търга, сумата ще им бъде върната. Ако спечелят - парите ще се приспаднат от цената на имота. В случай, че купувачите са чуждестранни инвеститори, които не възнамеряват да живеят в Самбука ди Сицилия, те се задължават да направят ремонт на имота в рамките до 3 години от придобиването му.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димов

    14 4 Отговор
    Хитро. Така, освен желанието за придобиване на жилище, към закупуването му те тласка и гъделът, да надцакаш конкурента, наддаващ срещу теб. Брокерски чалъми, сър.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Димов":

    За балканци.
  • 3 гого

    4 0 Отговор
    А с местната мафия кво праиме - сицилия

    Коментиран от #4

  • 4 Вальо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гого":

    Тя мафията точно с теб ще се занимава ти си им най сериозната конкуренция да знаеш. Виж сега да те ограмотя, обиколил съм цяла Италия почти като съм бил и в най опасният град казва се Росарно обл.калабрия но никъде не съм срещнал проблеми с населението те воюват една срещу друга фамилиите така че ти не си им интересен а и повярвай ми там е мафия а не като тук нашите псевдо мутри там такива неща не съществуват просто хората нямат комплекси