Last news in Fakti

1 Септември, 2021 10:27 10 449 6

Строят нов хотел с 3 басейна в петричко село

  • марикостиново-
  • хотел-
  • инвестиция

Бизнесменът Божанов разби монопола на Мантарлиев

Хотелски комплекс със спа център в петричкото с. Марикостиново е най-новото инвестиционно намерение на известния разложки строителен предприемач Емил Божанов и децата му Катерина и Николай, уточнява Marica.bg.

Акцент в поредната почивна база в курортното село са басейните – в хотела ще има вътрешен с топла връзка към външния, отделно е планиран външен басейн, т.нар. топило, и всичките те ще бъдат захранвани с минералните води на селото.

Водоснабдяването на сградите ще се осъществява от водопровода за Марикостинските минерални бани, за което ВиК – Петрич вече е изразил положително становище.

За минералната вода сем. Божанови трябва да получат съгласие от петричкия кмет Димитър Бръчков, тъй като минералната вода, която е изключително държавна собственост, е предоставена за управление и ползване на общината.

За директор на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район”, която вчера одобри поредното строително намерение в с. Марикостиново, подпис е сложил Владимир Стоилов, който от 23 юли 2021 г. замества новоназначения и излязъл в отпуск бивш полицейски шеф и лидер на БСП Владимир Димитров.

Бъдещият нов хотел в с. Марикостиново ще е пореден пробив в бизнеса на петричкия бизнесмен Симеон Мантарлиев, който доскоро бе пълен монополист на туризма в селото с 2 хотела, вилно селище с двуетажни къщи, къмпинг, открит минерален басейн, модулно пречиствателно съоръжение, събирателен резервоар за пречистени води, собствен електропровод и др.

Тази година към безценната минерална вода на Марикостиново се насочи и софийският бизнесмен Сашо Дерменджиев, който започна строеж на къща за гости с 20 стаи, административна сграда с 50-местен ресторант, спа център и 2 басейна.

Балнеоложкият център Марикостиново, край чиито извори има кални бани за лечение на дископатия и други костни заболявания, става все по-популярен и търсен за строителство, показва справка в имотните агенции. 1 дка парцел тук е стигнал цена от 30 000 евро, докато в съседните села е 3-6 пъти по-евтин, а в в. Кавракирово например готова вила се продава срещу 15 000 евро.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    16 1 Отговор
    "Зa минeрaлнaтa вoдa ceм. Бoжaнoви трябвa дa пoлучaт cъглacиe oт пeтричкия кмeт Димитър Бръчкoв."

    Разрешение добре, но ceм. Бoжaнoви ЩЕ ПЛАЩАТ ЛИ и КОЛКО на ОБЩИНАТА/селото/, за тази минерална вода, Или ще пълнят с пачки чекмеджетата на кмета?
  • 2 Behemoth

    14 1 Отговор
    Тия ако не перат пари не виждам как се връщат тия инвестиции ...кой ще им заприпка на калта..
  • 3 Бутикоф гей хотел

    14 0 Отговор
    Да не са почнали да викат и на бардаците СПА центрове?????

    Коментиран от #4

  • 4 Маман

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бутикоф гей хотел":

    То, така си е от край време!:) Гърците ще чукат нашенски к.....та близо до тях!:) При луксозни условия и изгодни цени!:)
  • 5 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    В МАРИКОСТИНОВО СЕ НАМИРА ЦЕНТЪР ЗА КАЛОЛЕЧЕНИЕ ---КАЛОЛЕЧЕНИЕ НА ВЪЗПАЛЕНИ НЕРВИ --- РАДИКУЛИТНИ ПРОБЛЕМИ !!!!! ЕДВА ЛИ БАСЕЙНИТЕ ЩЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО С КАЛОЛЕЧЕНИЕ !?!?!?!?!?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.