29 Октомври, 2021 19:25 7 670 10

Руските богаташи отново купуват луксозни имоти

  • великобритания-
  • руснаци-
  • луксозни имоти-
  • покупки-
  • инвестиции

Те се върнаха на лондонския пазар

Руските богаташи отново купуват луксозни имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Луксозният сегмент на имоти в Лондон отслабна значително след излизането на Великобритания от Европейския съюз. Връщане към предишните темпове на сделки с чужденци обаче започва да се връща. Доказателство за това е, че руските инвеститори отново започнаха да придобиват луксозни имоти в британската столица. С 25% се е повишила активността на руските богаташи през летните месеци спрямо същия период на 2019 г. Интересът от страна на руснаците е не само към Лондон, но и към цяла Великобритания.

За периода януари-септември на текущата година на пазара на луксозни имоти са сключени повече сделки отколкото за всяка година от 2015-та насам, сочат данните на консултантската компания Savills. За първите девет месеца са сключени 352 сделки, цената на всяка, от които е над 5 млн. паунда, което е със 75% спрямо данните от 2019 г. Преобладаващата част от сделките са реализирани с британци и постоянно пребиваващи в страната чужденци. Руснаците са купили имоти през първото полугодие на текущата година на стойност 1.4 млрд. USD. Почти на същата стойност те са купили имоти за цялата 2019 г.

Ниските лихви по ипотечните заеми и очакванията за висока инфлация са другите фактори, които стимулират руснаците да придобиват имоти в чужбина и в частност във Великобритания. Те купуват имоти на стойност над 2 млн. паунда. Насочват се към имоти в новопостроени сгради в центъра на Лондон.

С над 21% ще нараснат цените на жилищата и наемите на луксозните имоти в Лондон, прогнозират анализатори и напомнят, че скъпите имоти са „отличен актив“ за защита на натрупаното богатство.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това си е жива реклама!!

    24 4 Отговор
    Никой вече не купува имоти в Англия 😇
  • 2 С нашв

    11 8 Отговор
    Пари ги купуват рубашките
  • 3 ПЛЕВНЬО

    20 7 Отговор
    Адии ба! Нашите соросоидни подлоги дето се въртят на абонамент по телевизията казаха че не е възможно защото руснаците били фалирали още от 2014 година насам!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 А Костя Копейкин

    15 4 Отговор
    +(сивата златка) си купи палат на първа линия на Черноморието от субсидията(народна пара).Щеше уж да ги връща.
  • 5 Абе сульо

    6 13 Отговор

    До коментар #3 от "ПЛЕВНЬО":

    Става дума за обикновените трудови заплати Още се тровят с метили ,одеколони,самоходни и бояри.Нет денги за водку
  • 6 мнение

    21 1 Отговор
    купуват тия дето ограбиха страната си, същите са като българските крадци крадат и бегат в чужбина и се правят на баровци пред тия дето не ги познават
  • 7 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "ПЛЕВНЬО":

    Ами тя омразата ти към руския народ очевидно е много голяма.Иска ти се не си видял или чел колко скъпи имоти, палати ,строят хотели по цял свят......и изобщо за руснака нищо не знаеш.Само част от това как живее бедният руснак.Не може да мразиш цял един народ заради каръщината на България и че на българина все някой друг му е виновен че сме изостанали в много отношения.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 УмниТУТКА

    3 1 Отговор
    А Бойко и изгората му с бикините на кой ли пазар се вихрят !? Те овършаха барселонския пазар. А сега къде ?
  • 10 АнтиЕС

    5 1 Отговор
    Щом си влагат парите, отново извън ЕС, то значи ЕС нестава за каквото и да е!