Last news in Fakti

1 Ноември, 2002 00:00 557 0

Дебат за копенсационните инструменти иска депутат от НДСВ

  • инструменти-
  • доц димитър стефанов
Поискал съм от премиера дебат за компенсационните инструменти, за да бъдат направени промени в закона за тях, заяви в Плевен жълтият депутат доц. Димитър Стефанов. Според него новият механизъм за употребата им е по-лош дори от продажбите на РМД, защото чрез него част от предприятията, каквото например е плевенското “Нефт и газ”, ще бъдат продадени, без да се знае кои са собствениците.
Доц. Димитър Стефанов е подготвил проект за промени в Закона за компенсационните инструменти. Жълтият депутат уточни, че държатели на компенсаторни инструменти са над 1 милион души. Стойността на книжата надхвърля 1 млрд. лева. Според него един от възможните изходи за притежателите на компенсаторки е да се създаде клуб на кредиторите на държавата, чрез който те да могат да си отстояват интересите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА