22 Април, 2013 00:07 3 146 0

4200 тона стъкло за една сграда (ВИДЕО)

  • париж-
  • франция-
  • d2-
  • инвестиции

D2 – това не е името на известната българска музикална група, а названието на проект, който има амбицията да промени облика на един от най-известните парижки квартали – Ла Дефанс. 180-метровата кула ще има не само хиляди прозорци, но трябва да блесне като брилянт сред всички останали постройки.

Авторите на проекта – Антъни Бечи и Том Шеън, са решили да се спрат на стоманена конструкция поради две причини. Първата е, че тя намалява с 30% необходимите за строителство материали. Другата е, че се спестява време. Също така стоманената конструкция се счита за по-евтина и по-екологична.

37-етажната сграда ще е с разгъната застроена площ 50 000 кв.м и се предвижда да бъде пусната в експлоатация през 2014 г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА