Last news in Fakti

5 Декември, 2002 00:00 486 0

Новият метод за приватизация не беше приет от депутатите

  • държавата-
  • метод
Депутатите от всички парламентарни групи възразиха срещу предложения от правителството нов метод за приватизация - отдаване за управление с клауза за изкупуване. В сряда парламентът прие на първо четене 4 законопроекта за промени на Закона за приватизация и следприватизационен контрол - сборния проект на МС, този на Константин Пенчев /НДСВ/, на депутатите от ДПС Несрин Узун и Юнал Тасим и промените, предложени от Валери Димитров и Константин Пенчев. Отхвърлен беше законопроектът на Иван Иванов и депутати от ОДС, забраняващ на изгонени от страната чужденци да участват в приватизацията, известен като “анти-Чорни”.
Според Йордан Соколов от ОДС в проекта за новия метод няма изисквания как да се управлява дадено дружество и се създава възможност то да бъде съсипано и после изкупено на безценица. Шефът на икономическата комисия Валери Димитров заяви, че този метод нарушава философията на закона, не решава проблемите, а създава нови.
Депутатът от коалиция За България Михаил Миков каза, че парите от продажба на дъщерни дружества или части от тях трябва да отиват в държавата.
Вицепремиерът Николай Василев заяви, че би подкрепил отпадането на спорния текст, но възрази, че ако парите от продажбата на дъщерни дружества отиват в държавата, това ще е източване на средства от страна на държавата, защото тя не е единственият собственик на холдингова структура примерно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА