Last news in Fakti

18 Януари, 2022 09:21 3 630 2

Технологичен гигант купува уникална сграда

  • central saint giles-
  • google-
  • лондон-
  • великобритания

Google купува Central Saint Giles за 1 млрд. USD

Технологичен гигант купува уникална сграда - 1
Снимка: Shutterstock

Google обяви, че купува един от емблематичните за Лондон офисни комплекси – Central Saint Giles. Цената на сделката е 1 млрд. USD. Дизайнът на сградата е дело на италианския архитект Ренцо Риано. Технологичният гигант планира да прехвърли именно в тази сграда служителите си, които в момента работят дистанционно.

„Инвестицията в офиси отразява нашето мнение, че офисът е място за личностно сътрудничество и общуване“, коментират от компанията.

Към днешна дата във Великобритания работят 6400 служители на Google. През 2021 г. техният брой е нараснал със 700 души. Плановете са да увеличи щата си с още 10 000 сътрудници в близките години.

След края на пандемията Google възнамерява да върне служителите си на режим „комбиниран модел на работа“ – служителите ще работят отчасти от дома си, отчасти от офиса.

Офисният комплекс Central Saint Giles е разположен в центъра на британската столица. Строителството му е завършено през 2010 г. Състои се от две сгради от по 15 етажа, заобиколени от магазини и ресторанти. Разгънатата застроена площ е 38 000 кв.м. Особеното на комплекса е неговата визия – сградите са покрити с плочки в ярки цветове – оранжево, червено и топло жълто.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Коко, тука е !

    0 1 Отговор
    Ич ми не е , че тея интелигентни перачи на пари, обслужващи масонското общество купуват тая пущина за тея пари.


    Продавам ракия 8лв/л сливова и 11лв/л крушова сръбска.

    Коментиран от #2

  • 2 смяхВзалата

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чичо Коко, тука е !":

    Колко си личи комплекса, че си крайно необразован... "тея интелигентни перачи на пари"