12 Декември, 2002 00:00 667 0

До 2004 г. в София ще бъде построен луксозен жилищен комплекс

  • жилищата-
  • бъдат-
  • столер-
  • моше столер
Около 7 милиона лева ще инвестира “Прайм-И” АД в строителството на нов жилищен комплекс в столичния район “Студентски”. Зад дружеството стоят капиталите на известния израелски бизнесмен и строител Моше Столер.
Първата копка на квартала на ул.”Проф. Христо Вакарелски” беше направена в края на ноември. Първите шест жилищни блока ще бъдат в близост до дипломатическите резиденции и блоковете на БОДК. Кооперациите ще са три- и шестетажни върху парцел от 5524 кв.м. Общата разгърната площ е 12 000 кв.м. В блоковете са проектирани 42 тристайни, 42 двустайни апартаменти, 24 ателиета, 40 надземни гаража и търговски площи от 1000 кв.м. В комплекса ще бъдат прокарани всички видове комуникации, телефони, кабелна телевизия. Ще бъде изградено парково озеленяване, нови междублокови пътища и тротоари. Сградите ще бъдат с ПВЦ дограма, цветна полимерна мазилка, асансьори, луксозно завършени общи части.
Строителството на луксозните кооперации ще бъде поетапно. До 12 месеца ще са готови първите два блока. Срокът за откриването на вторите е 18 месеца, а комплексът трябва да бъде изцяло пуснат в експлоатация до края на ноември 2004 г.
Продажбата на жилищата ще започне след приключването на грубия строеж. Цената на квадратен метър от жилищата ще е около 330 - 350 долара. Има възможност жилищата да се продават на няколко нива за довършване, както и в няколко окончателни варианта според изискванията на купувачите.
Изпълнител на проекта е държавното предприятие “Строителство и възстановяване”. Терените са били собственост на ДЗИ и са купени от инвеститора, който изгражда комплекса със собствени средства.
Моше Столер е крупен израелски бизнесмен. Строил е хотели и 40-етажни небостъргача в Канада. Съпругата му Соня е родом от Бургас. Тя довела мъжът си в България през януари. Моше Столер бил запленен от красотите на България и решил да инвестира у нас, разказаха от “Прайм-И”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА