Last news in Fakti

8 Януари, 2010 00:00 715 0

Проектът "Супер Бургас" е свързан с реорганизация на съществуващите пространства в пристанището на града

  • бургас-
  • трябва-
  • бъдат-
  • които-
  • момента-
  • месец-
  • маринов-
  • компания
Проектът „Супер Бургас” е свързан с реорганизация на съществуващите пространства в пристанище Бургас и не е нереалистична фантастика, каза за радио „Фокус” - Бургас Павел Маринов – изпълнителен директор на проектанта компания на „Зоната за обществен достъп ж.п. гара, автогара и морска гара Бургас”.

„Вярно е, че проектът изглежда много добре и е свързан с повече фантазия, която твърде скоро ще стане действителност. Знаете, че през септември беше учредена проектната компания през септември месец. Бюджетът на компанията беше свит и съобразен от невъзможността в пълния обем да бъдат направени предварителните действия за проучване, проектиране, маркетингово обосноваване организационни мерки, свързани с техническите икономическите и технологични изисквания за преструктуриране на тази територията. Трябва да бъдат преместени осем крана, да бъдат разчистени преструктурирани терени, на които те да бъдат монтирани, а това е процес, който трябва да бъде осигурен от пристанищния оператор в тясно съдействие с проектната компания. В целия този процес има решаващо отношение също и община Бургас. Работим в плътно взаимодействие както с общината така и с пристанището. В момента се разработват маркетингови анализи и обосновки, проучвани за организация на международния пасажерски терминал.

Идеята е 2011 година тук да се докарат круизни кораби, които не посещават случайно залива и Бургас, а като организирано посещение на туристическия поток. Работим съвместно не само с община Бургас, но и със съседните морски общини”, каза Маринов. Той допълни, че има и проблеми, които не се заобикалят, а се решават и засега това става в срокове.

В момента се подготвя подробния устройствен план на зоната за отваряне на града към морето и освобождаването на територията от първо до четвърто корабно място, което трябва да стане до 2011 година и вече е получено разрешение от министерство на регионалното развитие. „В момента тече търг за прединвестиционно проучване на цялата зона, което е един много особен етап, по-различен от обикновените инвестиционни проекти. Засега ще кажа, че има интерес към процедурата. Надявам се всичко както трябва да приключи през февруари месец и да знаем кой ще го прави. Тази процедура ще даде възможност за започване на проектиране от началото на месец май”, допълни още Павел Маринов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА