21 Декември, 2002 00:00 473 0

Търсят се по-нови жилища

  • долара-
  • жилища
, В южната част все още има недостроени ЕПК-таЖк “Разсадника” е един от най-предпочитаните западни райони. Предимствата му са близостта до центъра, добрите комуникации, зеленината и топлофикацията. Минус за комплекса е липсата на интерес от страна на строителните предприемачи и повишаването на цените.
Тук преобладават панелните сгради и ЕПК-тата. Новото строителство е много малко. Повече се търсят малките топлофицирани жилища като се предпочитат по-нови имоти. Апартаментите с малка площ са главно в блоковете тип ЕПК и отчасти в панелките. Най-голямо е предлагането на тристайни апартаменти. Повече жилища за продаване излизат в бл. 87, който не е топлофициран.
Гарсониерите в момента са с цени 11-13 хил. долара, преди около 2 години те се реализираха за около 9 хиляди. Двустайните - от 15 до 19-20 хиляди и тристайните от 19 до 25-26 хил. долара.
Необзаведен едностаен апартамент се наема за 80-100 долара. С обзавеждане наемът е по-висок - 100-110 долара. Двустайните мебелирани жилища се дават под наем за 120-130, а обзаведените - за 120-160 долара. Тристайните са по-малко търсени. Техните наеми са в границите 160-250 долара. Наемателите предпочитат жилищата, разположени по-близо до маршрутите на градския транспорт.

Васил ТАШЕВСКИ
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА