Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 20:37 4 021 4

Достъпни жилища за самотни родители

  • австрия-
  • жилища-
  • самотни родители-
  • програма-
  • субсидия

Австрийската програма вече е помогнала на 383 души

Достъпни жилища за самотни родители - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на самотните родители неизменно расте. Пред тях възникват редица трудности. Едно от тях е намирането на достъпно жилище. Австрия реши да въведе програма за подпомагането на такива родители. Началото ѝ беше поставено на 1 юли 2020 г. До 31 декември 2021 г. от нея са се възползвали 383 виенчани . 96% жени и 4% мъже. Преобладаващата част от тях – 60% имат едно дете, а 30% са с 2 деца. За разглеждания период са предоставени 1210 жилища в цяла Австрия на самотни родители.

Сред изискванията за участие в програмата е родителят да докаже, че последните 2 години е живял на един и същи адрес в австрийската столица. Необходимо е да се декларира и дохода на човек или домакинство. Също така самотните родители имат повече шанс да се възползват от програмата, ако не разполагат със собствено жилище и не разполагат с договор за наем. Те трябва да имат поне едно дете на възраст под 18 години, за да могат да влязат в програмата.

Австрия е сред европейските държави със значителен социален сграден фонд. Социални жилища започват да се строят още в периода 1914-1934 гг. Днес техният брой е близо 1 млн. единици. От тях 220 000 са собственост на община Виена. Още толкова са на жилищно-строителни кооперации, които са дружества с идеална цел. 70% от жителите на австрийската столица обитават общинско или субсидирано жилище. Санирането също върви с бързи темпове. Годишно се обновяват почти 10 000 жилища.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    3 1 Отговор
    Значи по добре да се шибаш и забременяваш безразборно че да лапнеш по евтина квартира и любовника да е в тайна

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Едуард Петров-Едо

    1 0 Отговор
    Преди малко коментирах Турция и Швейцария и ги определих, лично за мен и семейството ми, като много красиви страни! Същото мога да кажа и за Австрия с нейните Алпийски красоти, прекрасни зимни и летни курорти, с изключително чистата Природа, за която австрийците се грижат с усърдие и свещенодействие! В г.Гмунден на Траунзее живеят сестрите, прекрасни певици Sigrid und Marina - БОГ ДА ГИ БЛАГОСЛОВИ! АМИН!
  • 4 Майк Алън Патън

    0 0 Отговор
    Тези мерки са точно като за Борислава Йовчева мис Бикини и нейното отроче от Бойко ! Момичето си е тамйн самотен родител . Бат Бойчо дава индикации , че не ги познава и че не иска да ги знае. Защо така ? Срамува ли се от девойчето и детенцето си ?