6 Май, 2013 22:46 10 188 2

Най-скъпите имоти на милиардерите

  • forbes-
  • луксозни имоти-
  • милиардери

Forbes състави класация на най-скъпите имоти, които принадлежат на милиардерите от цял свят. Ето кой влиза в ТОП 3.

1. Kensington Palace Gardens

Имението е на Роман Абрамович, чието състояние се оценява на 10.2 млрд. USD. През 2011 г. експерти оцениха палата на 140 млн. USD. Въпреки че по британските закони архитектурни паметници на културата не могат да бъдат променяни, Абрамович успя да получи разрешение за изграждането на тенис корт, здравен център и даже музей за автомобили.

2. Ellison Estate

Сребърният медал в класацията е за Лари Елисън, чието състояние възлиза на 4.3 млрд. USD. Създателят на корпорацията Oracle е построил имението си в Калифорния през 2004 г. Къщата е решена в сдържан японски стил с прилежащи към него 10 хектара земя. На територията на имението има къща за гости, за градинари, дом за чаена церемония, сауна, езеро. Днес имотът се оценява на 200 млн. USD.

3. One Hyde Park

Апартаментът на милиардера Ринат Ахметов, чието състояние е 15.4 млрд. USD се нарежда на трето място в класацията на Forbes. Цената на имота е 211 млн. USD. Жилището се намира в елитния лондонски район Нейтсбридж. Общата му площ е 2300 кв.м. Прозорците на апартамента са с бронирани стъкла, 24-часоа охрана и 24-часово обслужване 7 дни в седмицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 2 Коко Мартинов

    0 0 Отговор
    Такива имоти са за болни мозъци с прекалено много пари ... една къща с 4-5 стай и един приличен басейн на някой бряг това е предостатъчно за мен.За какво са ми такива паметници,че да се крия зад бронирани прозорци и да не мога да заспя...