Last news in Fakti

4 Март, 2022 16:13 2 597 6

Великобритания отказва да посочи имената на руснаците със „златна виза“

  • великобритания-
  • руснаци-
  • златни визи

Министърът на вътрешните работи се позова на „защита на данните“

Великобритания отказва да посочи имената на руснаците със „златна виза“ - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на вътрешните работи на Великобритания отказа да разкрие имената на богатите руски инвеститори, които са получили т.нар. „златни визи“ за влизане в страната. Министърът на департамента Кевин Фостър отказа да предостави подходяща информация, позовавайки се на съображението „за защитата на данните“.

Така наречената „инвеститорска виза“ Tier 1 беше прекратена през февруари 2022 г. след критики на фона на „подновената борба срещу незаконното финансиране и измамите“. Правителството призна, че схемата е отворена за злоупотреби. И този въпрос предизвика допълнителен интерес след началото на военната операция в Украйна.

Помолен от депутата от Лейбъристката партия Бен Брадшоу да разкрие кои руснаци са се възползвали от схемата, вътрешният министър Кевин Фостър отговори: „Вътрешното ведомство, от съображения за защита на данните, не разкрива личните данни на тези, които кандидатстват съгласно имиграционните правила.“


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    18 0 Отговор
    ЛИЦЕМЕРИ
  • 2 От любов

    18 0 Отговор
    към парите !
  • 3 Европа

    6 0 Отговор
    Ейй. Сахибите си биха камшика от ЕС. Не казват кои са руските богаташчета. Богатия на бедния не вярва. Да живее,, демокрацията, цинизма фалшивите ценности и т. Н.
  • 4 Рошко

    6 0 Отговор
    Типично по ингилизкому, пълно лицемерие
  • 5 сороснерес

    5 0 Отговор
    Когато вземаха паричките.. анал-ичаните не се бавиха, сега пак взимат..а преди това провериха тези олигарси..и всичко беше ок...Чърчил " Британия няма приятели, има интереси"
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.