Last news in Fakti

22 Март, 2022 10:37 4 014 1

Великобритания с исторически връх

  • великобритания

През март средната цена на жилище на Острова за пръв път превиши 350 000 паунда

Великобритания с исторически връх - 1
Снимка: Shutterstock

Средната цена на жилище във Великобритания през март 2022 г. за първи път надхвърли 350 000 паунда (422 000 EUR) и достигна 354 564 паунда (422 170 EUR). Това е с 1,7% повече в сравнение с февруари и с 10,4% над стойностите от същия месец на миналата година. Месечният ръст беше най-значимият за този период на годината за последните 18 години, сочат данните на агенцията Rightmove.

От части рязкото поскъпване се дължи на огромното несъответствие между търсенето и предлагането – купувачите са два пъти повече от продавачите. За тези, които обявяват дома си за продажба, вероятността да намерят купувач през първата седмица е много висока.

„Много от продавачите, които са решили именно сега да реализират сделка, се сблъскват с перспективата за повторна покупка и влизат с остра конкуренция с други купувачи“, казва Тим Банистър, директор на Rightmove.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    2 8 Отговор
    а вии саму ривети чи у настъ и скъпу