Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Март, 2022 10:37 15 506 14

Държава промени закон заради Абрамович

  • роман абрамович-
  • португалия-
  • закон-
  • гражданство

Португалия с по-високи изисквания към желаещите да получат гражданство

Държава промени закон заради Абрамович - 1
Снимка: Shutterstock

Португалия промени закона, който предоставя гражданство на потомци на сефарадски евреи и който наскоро позволи на руския милиардер Роман Абрамович да получи паспорт. „Указът въвежда ново изискване към кандидатите да демонстрират "ефективна връзка с Португалия"“, каза вътрешният министър Аугусто Сантос Силва.

Новите правила изискват от кандидатите да предоставят допълнителни документи, като например наследство на недвижим имот на португалска територия или доказателство за посещение в страната.

Още новини от Украйна

„Поправките в закона за гражданството вече са одобрени от португалския президент Марсело Ребело де Соуза и скоро ще влязат в сила“, каза вътрешният министър на брифинг за чуждестранни журналисти, без да посочи точна дата на влизане в сила.

През 2021 г. Абрамович получи португалско гражданство съгласно закон от 2015 г., който предлага натурализация на потомците на сефарадските евреи, прогонени от Иберийския полуостров по време на средновековната инквизиция.

Сантос Силва каза, че Португалия ще приложи санкции срещу руския олигарх, но не може да му забрани влизането в страната, тъй като е гражданин.

Абрамович е сред няколкото руски милиардери, включени в черния списък на ЕС след началото на войната в Украйна. Миналата седмица той беше включен в британския списък със санкции.

През януари 2022 г. португалската прокуратура започна разследване за предоставяне на гражданство на Абрамович. И в зависимост от резултатите, на руснака може да му бъде отнет португалския паспорт. Говорителят на милиардера отрича клиентът му да е извършил неправомерни действия.

Миналата седмица равинът, отговорен за издаването на документа, необходим за получаване на гражданство на Абрамович, беше арестуван по подозрение в пране на пари, корупция, измама и фалшифициране на документи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    19 19 Отговор
    нещо немогат да си намерят място под слънцето. Почнаха да ги стягат обувките. Искат Европа ама Европа не ги иска. Леле каква поредна футболна драма уважаеми зрители.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ФАБ-500

    42 2 Отговор
    Иначе в тая държава не са корумпирани само парите му искат
  • 4 Госあ

    14 3 Отговор
    Европа зорлем иска да поправи стореното добро с прогонването на чифудските терористични кланове !!!
  • 5 Иванов

    20 1 Отговор
    Този е сефарад, колкото съм и аз.
  • 6 MAN

    16 1 Отговор
    И ТОВА ЩЕ ОТМИНЕ.
  • 7 Тошо

    25 5 Отговор
    НА ИБЕРИЙСКИЯ ПОЛУОСТРОВ ЖИВЕЯТ ДОКАЗАНО НАЙ ПРОСТИТЕ ХОРА НА ЗЕМЯТА.

    Коментиран от #8, #12, #13

  • 8 Неее

    17 12 Отговор

    До коментар #7 от "Тошо":

    Имаш предвид на балканския
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 И си мисля

    10 0 Отговор
    Хората от какви крадат и взимат подкупи и как това се е отразило на обикновения португалец.....
    А тука на слепия от ръката взимат и всичко ни се отразява от олиото до новите коли които всички наши евро братя за изток ни набутват само дизел за останалите едва ли не като за жигула на времето се чака...
  • 11 Мнение

    10 1 Отговор
    Абрамович е ашкенази евреин от т. нар. хазарски племена от кавказ, докато сафарди евреите са близки по произход с арабските племена от близкия изток. Как е доказал, че е от другите?

    Коментиран от #14

  • 12 От балкана

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тошо":

    От Балканския ги водят с поне десет обиколки.А пък като видиш каква интелигентност извира от разплутите им матови мутри,да ти се доповръща.....за балканците става дума
  • 13 Само казвам

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тошо":

    Обаче произвеждат СЕАТ, а ние и лагерни колички още не можем да си направим. За съжаление... Само се бием в гърдите. Както ни нарекоха в Бейрут на пазара преди 45г. - Ежко-пишковци... Колко са били прави..
  • 14 Ами сигурно с пари е "доказал".

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мнение":

    И аз се съмнявам, че е сефарадски евреин. Всички евреи в Русия и Украйна са ешкенази. Не съм сигурен за тези в Полша (преди 2- та св.война). И за немските евреи и бившата Авструнгария също и за тях? За Холандия, Зап. Европа са сефаради. В Турция (от бягството им от Испания) също, но не са много сега... в България са били 50/50.