Last news in Fakti

21 Януари, 2003 00:00 836 0

Строим сграда за натовската ни мисия в Брюксел

  • мисията-
  • състав-
  • мисия-
  • брюксел-
  • към нато
,България вече е получила терен в Брюксел и тече подготвка на строежа на постоянната ни дипломатическа мисия към НАТО, съобщи зам. министърът на външните работи и главен преговарящ с НАТО Любомир Иванов.
Петна за строеж са получили и останалите страни-кандидатки за членство в Алианса. Сградата трябва да бъде готова през пролетта, най-вероятно през април. Необходимите средства били предвидени в бюджета за тази година. Едва след подписването на договора за членство в НАТО през април ще се попълни целият щат на дипломатическата ни мисия, чиято структура и състав кабинетът одобри преди Нова година, поясни Иванов. Разширеният състав на мисията ни в НАТО ще наброява 50 души. В момента в Брюксел работят 12-има. Попълването на бройката ще става постепенно, към мисията ще бъдат привлечени специалисти от различни области, поясни още зам. външният министър.
В Брюксел ще има посланик, зам.-ръководител на мисията с ранг на пълномощен министър и още 5 служби с различен състав. След ратификацията на договора за присъединяването ни към НАТО, постоянната дипломатическа мисия ще се превърне в Делегация на Република България към НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА