Last news in Fakti

24 Март, 2022 18:06 3 268 3

Най-силно поскъпване от 15 години насам

  • естония-
  • жилища-
  • цени

Ръст от 14.8% при жилищата в Естония

Най-силно поскъпване от 15 години насам - 1

Индексът на цените на жилищата в Естония за периода 2020-2021 гг. се е увеличил с 15.1%, което представлява най-високия темп на растеж през последните 15 години, сочат данните на Eurostat. В същото време апартаментите са поскъпнали с 14.8%, а частните къщи - с 15.9%.

Индексът на цените на жилищата отразява промяната в стойността на квадратен метър от сделките, извършени от домакинствата при покупка на жилище. Проследява се динамиката в цените на апартаменти и къщи. Изчислява се като средна стойност от четирите тримесечия на всяка година.

За последно годишният индекс на цените на жилищата се е повишил над 15.1% през 2007 г., когато нараства с 20.8%.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6852

    7 1 Отговор
    Чета анализи на световно признати финансисти, банкери, инвеститори очакват рецесия не по малка от 2008-2009г. Отварям статии на брокери и строители, пишат за двуцифрени ръстове на цените на имотите. На кого да вярвам, не знам ... ?

    Коментиран от #2

  • 2 Снайпер рекърдс

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "6852":

    Хората обедняват, цените на имотите се качват, все някога ще спрат да теглят заеми и ще има спад в цените, друга тема е какво се предлага на пазара, колко е амортизирано, местоположение и т.н. И вътрешната миграция от селата към градовете ще спре един ден , като се обезлюдят напълно .
  • 3 Боли ма х@я за Естония

    3 1 Отговор
    Боли ма х@я за Естония !!! След няколко залпа от ракети град по жилищните квартали цените ще паднат !!!