Last news in Fakti

29 Март, 2022 17:12 1 412 0

Реалности и перспективи за строителния и мебелния сектор

  • иец-
  • изложение-
  • архитектура

За първи път се провежда и АТЕСТ ЕКСПО, посветено на едрата строителна техника и механизация

Реалности и перспективи за строителния и мебелния сектор - 1

Ако трябва да определим с една дума строителния и мебелния сектори, то тя е „устойчивост“. Въпреки глобалните събития през последните години, двата бранша демонстрираха хладнокръвие и баланс. Поведението им създаде добра основа за подем. Подем, на който от 30 март до 2 април в Интер Експо Център ще сме свидетели на българското строително изложение Архитектурно-строителна седмица, новия формат АТЕСТ Експо - посветен на едрата строителна техника и механизация и българското мебелно изложение ЕКСПОМЕБЕЛ.

Последните месеци на 2021г. бяха белязани от ръст на строителната продукция. По данни на НСИ, през ноември индексът на строителната продукция нараства с 1.9% спрямо предходния месец. Тенденцията се запазва и през декември 2021г. Показател за възстановяването е възходящият тренд в изложбения сектор и частност - Архитектурно-строителна седмица и ЕКСПОМЕБЕЛ.

„Осезаемият ръст на изложителите през тази година е отчетлив показател за възходящи процеси“, коментират организаторите от Интер Експо Център. Трендът се затвърждава и от тематичното обогатяване на изложението. От тази година Архитектурно-строителна седмица набляга отчетливо върху сегментите на едрата строителна техника и инвестиционните инструменти. За първи път ще се проведе АТЕСТ Експо. Форматът се реализира благодарение на дейното участие на Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ). Големите машини разгръщат потенциала си на 10 000 кв.м.външни площи. Организаторите на Архитектурно-строителна седмица създават и секция за инвестиционните инструменти, кредитирането и застраховането в строителството.

Иновации – тази ключова дума

Последните издания на Архитектурно-строителна седмица превърнаха изложението в платформа за представяне на иновации в сектора. Сега ще видим Hörmann homee - модулна и гъвкава централа за управление на умен дом. Белият куб е с WLAN връзка, позиционира се навсякъде и позволява свързване на други модули към него; според необходимостите на Smart Home. Предимствата си разкрива програма за отчет на СМР, изчисляваща заработки на база извършените СМР от всеки работник, надници на акорд, база или час и дава още много ценна информация. Търсещите решения за фотоволтаични централи ще открият специално проектирани регулируеми стойки.

За създаване на енергоефективни сгради ще открием цялостно решение за термомостовете Schöck Isokorb. Ще се запознаем и с последни модели покривни прозорци VELUX 3в1, както и с ICF технология от изолиращи кофражни елементи и форми. За финалния щрих в банята погледа ще спира Grohe Allure – смесителят за баня – елегантен, деликатен и минималистичен. Иновативният подов конвектор FOKS BREEZE пък е подходящ за всеки интериор и може да се използва и за отопление и за охлаждане. На изложението бъдат представени новите покривни мембрани STROTEX-Q. За заснемане на сгради отвън и отвътре, създаване на етажни схеми и с много други приложения е 3D-ръчният лазерен скенер за мобилно сканиране и създаване на 3D облаци от точки GeoSLAM ZEB Horizon.

Изложение Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ ЕКСПО дават възможност да открием най-новото в сектора на едрата строителна техника. На външните изложбени площи на Интер Експо Център с мащабите си впечатлява XCMG Автокранове за всякакви терени, най-новият булдозер на DRESSTA, тежащ 20-22 т. Впечатляващи са и багер-товарачите и валяк на MECALAC. Ще бъде представен и специалният застрахователен продукт „Строителни и земекопни машини (Каско на машини)“ от Булстрад, създаден за строителни и земекопни машини.

ЕКСПОМЕБЕЛ – четири дни за идеи и вдъхновение

Свежест, визионерство и смелост ни посрещат от продуктите на изложение ЕКСОПМЕБЕЛ. По всичко личи, че компаниите от сектора са оползотворили последните три години рационално; функцията и дизайнът се преплитат както никога преди. Впечатляват мебелите със система Arctronic, чиито елементи максимално улесняват трантиспортирането. Много характер и неизчерпаем стил откриваме във Vintage Stacking Chair и Brooklyn Industrial Stool; мебели, които едновременно създават индивидуален характер на пространството, но за секунди могат да бъдат събрани и преместени. Подходящ за трапезен, кабинет или място за почивка, е столът на Титан Арт Дизайн. А когато става въпрос за училищна мебелировка, възможностите са неограничени; доказват го ученическата маса РОНДО СТИФ и столът ЕРГО.

Искате да създадете неповторимо пространство? Посещавайки изложение ЕКСПОМЕБЕЛ, това е възможно. Сякаш от ново измерение са масите, съчетаващи в плота си дървен масив и епоксидна смола. Вдъхновяваща е и концепцията на абажура Lampion.E, която създаделите ѝ не спират да надграждат и на огледалото „СКОРПИОНИ“? И като за край на абзаца – почти неизброимо е изобилието от матраци, мебелни кантове и акрилни плоскости.

Какво предстои в строителството и мебелния сектор, ще разберем от 30 април до 2 март, благодарение на изложение Архитектурно-строителна седмица, изложение ЕКСПОМЕБЕЛ и новия формат АТЕСТ ЕКСПО. Можете да ги посетите от понеделник до петък между 10.00 и 18.00 часа, а в събота, 2 април – до 16.00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА