5 Април, 2022 16:07 7 639 8

Продадоха уникален имот на топ локация

  • imot.bg-
  • къща-
  • продажба-
  • пловдив

Къщата, известна като "Домът на художниците" в Пловдив ще бъде превърната в музей

Домът на художниците, който се намира до Тунела, в Пловдив ще бъде превърнат в музей на изобразителното изкуство. Уникалната с местоположението си сграда вече е собственост на колекционера Димитър Инджов, съобщи самият той. "Цял живот съм искал да направя музей, в който да събера творбите, които съм събирал. Така ще представя моята среда, моите приятели, с които съм обиколил света и сме се забавлявали. Много от тях вече са покойници. Лошото е, че става чак сега" - разказа Инджов, цитиран от Plovdiv24.bg.

Бъдещият музей ще представя творби не само на големи автори, а и на такива, чиито имена не са по вестниците или книгите. Като Никола Петров, който е високо ценен не само в България и получава множество награди в Европа, а умира в крайна нищета. "Исках по-рано да го направя, но не успях. Това ще бъде музей, духовно пространство. Нищо няма да се продава. Това ще е моят подарък за Пловдив, изкуството и страната", разкрива Инджов.

Поне две години ще са необходими за реконструкцията на сградата в музей, съгласно изискванията на Министерството на културата. Най-сериозните промени ще са на вътрешните пространства, за да отговарят на изискванията за влажност и температура при експонирането на картини и скулптури.

"Домът на художниците" беше обявен за продажба в началото на годината. Посочената цена в сайта imot.bg беше 459 000 EUR, което прави 1577.31 EUR/кв. метър. Къщата е с разгърната площ от 291 кв. и има 500 кв. м двор. Сградата беше част от активите на публично-частното дружество между община Пловдив и бизнесмена Георги Гергов "Пълдин туринвест". През 2015 г. е била продадена на Ана и Георги Барбудеви, които сега се освобождават от нея. Новият собственик Димитър Инджов все още не е влязъл във владение.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Идиот - това звучи загадъчно и гордо!

    11 6 Отговор
    Някакъв идиот построил къща в скалата, до тунел, видял и чак в последствие разбрал,че за нищо не става. Но тъй като човешките пороци не са му били чужди, създал около нея съответен ореол! Сега се намерил друг идиот, който броил за нея баснословна сума, не за друго,а защото решил да подхлъзне общината. Общинарите нали харчат чужди пари (на данъкоплатците), изобщо няма да се поколебаят да се облажат от тази идиотска далавера!

    Коментиран от #3

  • 3 681

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Идиот - това звучи загадъчно и гордо!":

    Това, дето звучи загадъчно и гордо, очевидно е името ти?!...

    Коментиран от #5

  • 4 Фройд

    4 0 Отговор
    Боже,какви идиоти има по нашите географски ширини !!!!
    Господин срамен и явен/а не загадъчен / злобен,малък човечец ,опитай се,колкото и да ти е трудно да разберещ,че има стойностни хора,мислещи и живещи по други критерии,други потребности и друга класа !
  • 5 2022

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "681":

    Не бе, глупако! Вече тези далавери не минават!

    Коментиран от #7

  • 6 Соломон

    5 0 Отговор
    Първо коментара на "Фройт" очевадно е за гения,от коментар N2.....
    второ........някакъв благороден човек дава една кошница пари за прекрасно дело от собствените си пари,знаейки че няма да спечели нито лев и ние пак злобеем и търсим далавери........наистина сме ужасни.......повечето........заслужаваме си съдбата!!!!! Тъжно,много тъжно.....
  • 7 681

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "2022":

    От начина, по който си го написал, е като изказване на байДЪН - трябва после да обясняват какво е искал да каже.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.