Last news in Fakti

25 Май, 2022 17:55 3 822 5

Стартира процедурата по строежа на голям завод

  • завод-
  • електромобили-
  • инвестиция

В него ще се сглобяват електрически автомобили e.GO

Стартира процедурата по строежа на голям завод - 1
Снимка: БГНЕС

Дългоочакваното инвестиционно предложение за изграждане на иновативен завод за сглобяване на електрически автомобили e.GO е постъпило в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Плевен, съобщи директорът ѝ инж. Зорница Йоткова. Това е една от първите и необходими стъпки, за да може да се получи разрешение за строеж на промишлената сграда.

От уведомлението става ясно, че бъдещият завод ще се намира в Индустриален парк "Балкан", разположен в Северната промишлена зона на Ловеч. Възложителят на проекта е "НЕКСТ.Е.ГО.БЪЛГАРИЯ" АД Ловеч, в чийто Съвет на директорите влизат братът на Кирил Домусчиев - Георги Домусчиев, Томас Бладес, Авто парк България, Тимо Вамиг, Матиас Пройс и Асен Хинов. Площта на терена, върху който ще се разположи производствената база, е 173 511 кв. м. От нея около 17 декара ще бъдат предвидени за паркинг зони.

Припомняме, че в средата на лятото миналата година Кирил Петков, който тогава бе служебен министър на икономиката, подписа меморандум за изграждане на завод за производство на електрически автомобили в Ловеч с представители на германската компания Nеxt.е.GО. В него бе посочено, че инвестицията, привлечена от Автомобилния клъстер в България, ще бъде около 140 млн. евро, като до края на 2021 г. се очакваше да бъдат разкрити 1000 нови работни места. Това обаче така и не се случи, а тепърва ще стане ясно дали ще се изисква изготвянето на оценка за въздействие върху околната среда /ОВОС/ на проекта и кога най-рано може да започне строителството.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фърчило

    13 5 Отговор
    Нищо няма да построят! Ще хвърлят едни грандиозни планове и ще поискат да им се изгради инфраструктурата за 20-30 милиона предварително. После ще шитнат имотеца на двойна цена
  • 2 Колко е

    9 2 Отговор
    ,,голям,, тоз заводщом произвежда табуретки с 4 колелца? Ще дават ли 1500 лв заплата или прекалявам с опакванията за ,,голямия,, завод???
  • 3 Таласъма

    12 2 Отговор
    За една календарна година литият поскъпна над пет пъти и цената му продължава да расте бързо.
  • 4 БългарСки

    8 4 Отговор
    "завод за сглобяване" .... не че нещо но на това му се казва: цех, завод за сглобяване .... няма като понятие. Това е все едно балкаския хъба за газ, който даже и България не ползва, а вкарва от Гърция. Та хъб без тръби и клиенти )
  • 5 А бе,

    7 0 Отговор
    поредната българска врътка, Ганчев клъвна едни пари от китайските автомобили, сега е дошъл редът на Домусчиев и после ще видим следващият по ред мафиот с някакво гениално производство !