Last news in Fakti

7 Май, 2003 00:00 584 0

АП умува за раздържавяването на Балканкар холдинг

  • балканкар-
  • холдинга
Софийският градски съд отхвърли молбата на Агенцията за приватизация за спиране на производството по несъстоятелност за 4 месеца на Балканкар холдинг, стана ясно от Държавен вестник.
АП искаше спирането на процедурата, за да извърши продажба на пакет акции от капитала на холдинга и на 14-те му дъщерни дружества. От АП коментираха, че в момента анализират ситуацията и ще търсят възможности приватизационната процедура да продължи.
Съдът спря и продажбата на държавните акции в седем дъщерни предприятия - Балканкар-Средец, София, Балканкар-Дунав, Лом, Балканкар-Руен, Асеновград, Балканкар-Г. Михайлов, Кнежа, Балканкар-Ерма, Трън, Балканкар-Плевен и Балканкар-ЗФИ, Брезник. В тези предприятия Министерството на икономиката стана мажоритарен собственик чрез увеличаване на държавния дял в тях през м. г.
В момента се водят съдебни дела за собствеността в тези заводи между държавата и холдинга. Синдикът на холдинга Бояна Караиванова не беше открита за коментар. Определението на магистратите е окончателно. Съдът свиква този месец събрание на кредиторите на Балканкар холдинг, на което ще се определят методът и условията за оценка на имуществото на холдинга. Той беше обявен в несъстоятелност през септември м. г. В началото на годината АП обяви със свое решение приватизацията му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА