Last news in Fakti

4 Август, 2022 13:21 1 808 2

Управляваш уредите в дома си със силата на мисълта (ВИДЕО)

  • xiaomi-
  • лента-
  • умен дом-
  • управление-
  • приложение

Xiaomi представи специалната лента за глава MiGu

Управляваш уредите в дома си със силата на мисълта (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Xiaomi представи лента за глава – MiGu, която позволява на този, който я носи да контролира уредите в интелигентния дом със силата на мисълта. Устройството е оборудвано с три сензора, които улавят електрическите сигнали на мозъка. „Хората генерират различни вълни в различни емоционални състояния. Екип от инженери обучи устройството MiGu да разпознава различни сигнали. Устройството позволява на собствениците му да използват само мисъл за управление на "умните домове"“ отбелязва китайската компания производител.

Устройството ще позволи на потребителите да включват осветлението в къщата, да стартират прахосмукачката-робот или да затоплят чайника. За да направи това, собственикът на такава лента ще трябва само да помисли за някакво конкретно действие. В допълнение, притурката е в състояние да провежда потребителска електроенцефалография. Устройството може да проследява и умората – например по време на шофиране. Ако носещият превръзка е превъзбуден, устройството ще изпрати предупреждение до смартфона с молба да се отпусне.

Според представители на компанията MiGu Headband е проектът, спечелил третия онлайн хакатон на Xiaomi Group. Кога новото устройство ще бъде пуснато в продажба, производителят все още не е уточнил. Няма информация и за цената му.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаа

    0 0 Отговор
    Понякога ми се получава и без устройство.😀
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.