12 Септември, 2024 20:33 4 048 77

Промениха собственика на Римския стадион в Пловдив

  • античен театър-
  • правителство-
  • община-
  • пловдив-
  • управление

Правителството го предостави на общината

Промениха собственика на Римския стадион в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на имот - публична държавна собственост, представляващ археологически обект - недвижима културна ценност „Античен стадион на Филипопол” (Римски стадион по плана на ЦГЧ), на община Пловдив, Област Пловдив за срок от 10 години.

Правитеслтвото прие също решение за безвъзмездно предоставяне за управление на имот - публична държавна собственост, представляващ археологически обект - недвижима културна ценност „Одеон”, част от Форумен комплекс на Филипопол, на община Пловдив, Област Пловдив за срок от 10 години.

Дейностите, свързани с опазване на недвижимите културни ценности, както и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват от Регионалния археологически музей - Пловдив, в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство. Отношенията между музея и община Пловдив ще се уредят с договор.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яяяяя

    19 3 Отговор
    Значи, някой ще го приватизира
  • 2 Мнение

    22 2 Отговор
    Само дано общината да не го прехвърли на Гергов. Освен това като го предават в общинска собственост , трябва и целево да им увеличат бюджета или този на музея за поддръжка, защото е безценен.
  • 3 Бен Вафлек

    30 1 Отговор
    Журналя...Пишат за Римски стадион, а на снимката е театърът.

    Коментиран от #4

  • 4 РЕАЛИСТ

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бен Вафлек":

    Толкова им е акъла. С това килийно образование след промените -толкова. Изследването показа, че последния умен набор в България е родените през 1989 г. След това само шкарто , надиплили някакви измислени тапии за магистри и доктори на науката.
  • 5 така така

    12 1 Отговор
    Пак някакви далавери в Общината!! Тези не спряха да разиграват циркове.
  • 6 Гонзо гладиатор

    9 1 Отговор
    Защо "лъвовете" не играха там, за да няма после варварите от Северна Ирландия от какво да се оплакват.
  • 7 Хм...

    18 2 Отговор
    Римски стадион? Ами сложили сте снимка на Античния театър. Римският стадион е друг. Ама явно не правите разлика между театър и стадион!
  • 8 Брокер

    5 5 Отговор
    За Римския стадион не знам,но имотите след като вкараме €то ще поскъпват.Заплатите растат, а искате квадратът да е 500€ ! Няма да стане,свиквайте с новото нормално - 3000€.

    Коментиран от #10

  • 9 Пълен батал!

    11 3 Отговор
    Снимката е от Античния театър в Стария град над тунела, а Римския стадион е на центъра до джамията на Джумаята. Кой частник и защо ще стопанисва археологически обекти, е срам за държавата и общината, същия срам като частници да стопанисват градския транспорт, да плащаш за всяко качване и слизане - левче кефче, с чакане по спирките един час, билети - комунистически модел, шофьори 80 годишни, с кондукторки 70 годишни в година 2024, без автомати за автоматично чекиране. Как да се върне после човек в България, като не сме помръднали от комунистическите времена на комунистическите банди. Най-големите забележителности в града на Евмолп са казината. На всеки метър са. Туристи като едно време няма, тъй като освен казина, в града под тепетата друго няма.
  • 10 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Брокер":

    Нема начин да не се изкукуригаш рано сутрин.
    20 процент поне ще падне пазара след мерките на бнб а ако не падне ще гръмне след още малко надуване.

    Коментиран от #11

  • 11 Лигльо

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    бачкай и ни са обяснявай.Цените са функция на дохода - не може да искаме доходите ни да растат постоянно и да искаме 500€ квадрата.

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Лигльо":

    Има Габровска жилка човека

    Коментиран от #14

  • 13 Град Козлодуй

    3 1 Отговор
    Браво
  • 14 Мизерник

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    си йе,не е до жилката

    Коментиран от #16

  • 15 Тъпо парче

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Лигльо":

    Цените са функция на кредитите.

    С нови критерии БНБ опитва през банките да затегне жилищното кредитиране, а раздаването на кредити увеличава инфлацията, категоричен е финансистът Светлин Танчев.

    тези мерки дълго време не са се спазвали, а това е допринесло инфлацията да е по-висока от желаното и е пречка за влизане в Еврозоната. По думите му хората нямат много големи ресурси и резки движения на Централната банка в тази посока биха увредили сериозно икономическата среда не само за банките, но и за строителите.

    Хората се заблуждават за ниските лихви

    "В България почти нямаме фиксирани лихви, предвид че е сравнително ниска финансовата грамотност на обществото - когато всички банки започват политика с оскъпяване на паричния ресурс, хората продължават да бият рекордите по кредити", предупреди Танчев.

    Коментиран от #18

  • 16 Лъчезар Богданов

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Мизерник":

    да не забравяме кредитната експанзия, която добавя „гориво“ за увеличаване на вътрешното търсене. Ръстът на ипотечните кредити надхвърли 25% на годишна база към юли, потребителските нарастват с близо 15%. Банките не просто разширяват кредита, те ускоряват темпа, с който кредитирането нараства. Прекият ефект е допълнителен ресурс, финансиращ както покупки на активи, така и ново строителство и свързаните с имоти дейности и услуги. Но има и вторичен ефект – ускоряването на кредитирането при рекордно ниски лихви създава очакване, че това състояние на нещата е устойчиво. Това на свой ред създава стимули за още инвестиции и потребление. За част от бизнесите и домакинствата имаме и т.нар. „ефект на богатството“ – когато стойността на притежаваните активи (имоти) постоянно расте, това дава комфорт да се увеличат и други разходи.

    Накратко, много трудно ще е да „убием“ напълно инфлацията без охлаждане на кредитирането и овладяване на ръста на публичните разходи, т.е. без болката на поне краткотрайна рецесия.

    Коментиран от #21

  • 17 Перфърцумяна до Вуи инвеститорЪт

    6 2 Отговор
    На въпроса заслужава ли си наистина в момента инвестицията в имот, банкерът отговори: "Като всяка инвестиция поемаш определен риск. Аз за това разделям нещата на две. Този, който купува е за собствена употреба. В Южна Европа ние сме свикнали да притежаваме жилищата. Това е културно различие. Някой, който е взел 30-годишна ипотека, разбира се, през годините може да тръгнат нагоре лихвите, но го е взел за да живее там. И ще понесе някакви несгоди. Този, който е взел обаче с цел да спекулира, в добрия смисъл на думата, е там като всяка друга бизнес спекулация. Тя може да има положителен ефект, но може да има и отрицателен ефект, включително и катастрофален".

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Аксел Руди Пел

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "Перфърцумяна до Вуи инвеститорЪт":

    Никой не те кара да взимаш кредит насила,това си е твой проблем - стой си у Поибрене,какво само ни ревеш по цел ден Ут деЦката и ни занимаваш с твойте неволи

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "Аксел Руди Пел":

    Вече 5 година го пука тоя балон
  • 21 Папагал

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Лъчезар Богданов":

    Какво само преписваш и повтаряш тоя кво казал,оня кво казал

    Коментиран от #22

  • 22 Тъп едал

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Папагал":

    Хахаха хахаха

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тихомир Тошев

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Тъп едал е ба":

    Ела да ти дам кредит на 1 пр. До година ще видим колко ще.ти вдигам

    Коментиран от #25, #27, #32

  • 25 Неудачник

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Тихомир Тошев":

    такива като теб взимат кредит, а бътко плаща само КЕШ...........

    Коментиран от #31

  • 26 В момента с имотите

    4 3 Отговор
    ситуацията е следната:
    - който не е купил, той не се е прекарал
    - който не е продал, е изтървал момента, вече само ще губи

    Коментиран от #28

  • 27 Бездарнико

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Тихомир Тошев":

    шър парата - шър бозата,не от сутрин до вечер да ридаеш колку ти сичку скъпУ
  • 28 Хумор,сатира и забава

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "В момента с имотите":

    Който купил - купил, за другото питайте Любчо Пенев ха ха ха

    Коментиран от #29, #30, #35

  • 29 Много кофти а

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Хумор,сатира и забава":

    Тия заплати дето ги раздадоха подарък на администрацията, ще бъдат преструктурирани с прогресивен данък, пак ще взимат високи заплати на хартия, но в джоба с - 20%. А и повишаването на лихвите тепърва иде, стягай ду$парата и не разчитай на наематели, и те са до време, намаляват с всеки изминал ден
  • 30 Аксел Руди Пърдел

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Хумор,сатира и забава":

    Така е, прав си, много сме като теб, дето се подведохме по временно ниските лихви и се набутахме на най-високите цени да купуваме. Сега ме е яд та се не трае, ама какво да се прави, ще ръсим мозъци тука и ще плюем по такива като Кочо, дето не се връзват на лъжите брокерски , така и така сме Любо Пенев супата

    Коментиран от #34

  • 31 Аз Кочо

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Неудачник":

    Е нали кеша е шума бе, ти като държиш шума тя се е обезценила бе, кой ти я иска?
  • 32 Мирослав Язовецов

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Тихомир Тошев":

    Влезем ли в ЕЗ тя ше ни уапе и че ни стане ногу скапо, яз това го казвам на сички колеги брокери така да плашат раята

    Коментиран от #33

  • 33 Паолина Стокова

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Мирослав Язовецов":

    Колега, по медиите трябва редовно да се пускат наши прогнози, на брокерите, за ръстове и поскъпвания, иначе всичко ще се срине и оставаме без работа
  • 34 Плачко

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Аксел Руди Пърдел":

    и да пишеш с моя ник - винаги ще си останеш Плачко де Ривере ха ха

    Коментиран от #36

  • 35 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хумор,сатира и забава":

    Нещо май за супата говореше ха ха ха,Кочо в децката и супата ха ха
  • 36 Аз Кочо

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Плачко":

    Вуи, кажи за кеша. Нали кеша беше шума? Интересува ме щом като е шума защо го събираш да купуваш кеш а не теглиш кредит който по твои думи го яде инфлацията?

    И ти като копейкин намамваш народа да прави едно а излиза че ти правиш точно обратното!!!
    Това обяснявам на всички хора тук, че не трябва да вярват на брокери и прецакани купувачи!

    Коментиран от #37

  • 37 Мизерник

    3 4 Отговор

    До коментар #36 от "Аз Кочо":

    Нещо да си чувал за диверсификация,цял живот ше се мяташ като гладно куче върху камион с месо...

    Коментиран от #38, #39, #42

  • 38 Глупак

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Мизерник":

    Диверсификация не значи да купиш 5-6-10 имота , нито пък да си на заплата 2000 лв бруто и да теглиш кредит за да купиш апартамент за 200 000 евро. Нито пък да имаш затиснати пари и да ги дадеш всички за имот и да останеш без пари!

    И какъв диверсификатор си ти бе смешен Ник вчерашен селски человек5286

    Коментиран от #43

  • 39 Лоцемер

    1 3 Отговор

    До коментар #37 от "Мизерник":

    Кеша е шума, банките дават нулеви лихви, инфлацията го яде, но язе трупам кеш за купа имоте, аз купува само кеш имотету.

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Лигльо

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "Лоцемер":

    малък си йоще да ми гледаш в канчето - аз не съм на заплата -- аз съм Шефа.Имам малко производство и 6 човека работници.Те са качествени хора и знаят,че съм ги взел да работят,а не да дават акъл като теб, от сутрин до вечер.Успешните хора като мен,прегръщаме страха и дискомфорта и не ревеме само като теб.....

    Коментиран от #45, #46, #54

  • 41 Плачко

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "Лоцемер":

    да, банките дават смешни лихви,но може да инвестираш в акции,взаимни фондове,злато,имоти и мн. други неща - и това му се вика диверсификация...........

    Коментиран от #47, #53, #55

  • 42 Аксел Руди Пърдел

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Мизерник":

    А така кАжи им го на теа про.стите, они нищо не знаат за дръвисикацията, кАжи им как е изгодно да купиш четиристайнь панел в Ботунец за 500 илади € уо, шот е ниЗка лифлата

    Коментиран от #44

  • 43 Плачко

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "Глупак":

    но най хубавата инвестиция е в мен и моето фемили/образование и здраве/.Казах ти , направи поне едно дете и се отдели от мами и тато и децката

    Коментиран от #49, #52

  • 44 Плачко

    2 3 Отговор

    До коментар #42 от "Аксел Руди Пърдел":

    бегай,бегай, бегай си у Поибрене
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Тръпчо

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "Плачко":

    Ти не знаеш коне туй баланс, нямаш понятие от икономика а си седнал да ни преподаваш как да инвестираме в акции.....ха ха ха
  • 48 Плачко

    0 5 Отговор

    До коментар #46 от "Мен":

    Кат не ти изнаса и викаж лажа , ама незнам кой лаже повече, са почват новините после ше те вида кво знаеш ти ве скасанак

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Плачко

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Плачко":

    не си пиши сам и спри да цинкяш....
  • 51 Глупак

    3 2 Отговор
    В България всички сме инвеститори защото имаме поне по едно дете а някой по 2-3 но ти си мислиш че си хванал Господ за шлифера и останалите сме бездетни. Смешен човек си ти и много наивен

    Коментиран от #59

  • 52 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "Плачко":

    И ти като копейкин намамваш народа да прави едно а излиза че ти правиш точно обратното!!!
    Това обяснявам на всички хора тук, че не трябва да вярват на брокери и прецакани купувачи!

    Обясни защо намамваш хората да теглят кредити а ти купуваш имоти с шума?
  • 53 На акъ н селянин

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "Плачко":

    Банките дават лихви за които ти може да мечтаеш да получиш от наем... инвеститоре

    Коментиран от #56

  • 54 Бе ти последно къв си

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Лигльо":

    брокер ли, инвестор ли, ай ти в Белгия ли ..?! Сега си бил производител ?! Нещо за разтроение на личността да си чувал ?! Айде отговори ми после след новините, щом от там кълвеш акъл ха ха ха...

    Коментиран от #57

  • 55 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "Плачко":

    Кажи защо изчезна от Инвестор? А zalka007?
    Понеже там няма как да пишеш с 1000 Ника ли ве смешен Ник?

    Коментиран от #58

  • 56 Така е

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "На акъ н селянин":

    Днес договорих със съвсем нормална банка в БГ лихва по евров депозит от 3 %, като по всяко време мога да го прекратя, без загуба на натрупаното до момента на прекратяване

    Коментиран от #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Мишок

    2 2 Отговор

    До коментар #51 от "Глупак":

    Човек който кълне деца/преди го правеше/ - той няма деца и затова си толкова злобен

    Коментиран от #61, #62, #63

  • 60 Ха ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #56 от "Така е":

    както винаги говориш глупотевини

    Коментиран от #64

  • 61 Мен

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "Мишок":

    Човек който пръв кълне близките на друг човек, моментално си го получава, поне аз съм на този принцип. Ако ми извадиш нож ще ти покажа пистолет ако ме наплюеш ще ти извия врата, това е хавата. Каквото повикало таквоз се обадило, нагъл български екземпляр!
  • 62 Почват новините

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "Мишок":

    гледай там да накървеш акъл, после пак доди да си хортуваме, умното ми то
  • 63 П.ишок

    4 2 Отговор

    До коментар #59 от "Мишок":

    Кажи само едно, защо е тоя хъс към идеята другите да купуват имоти, какъв е твоя интерес, ако си някакъв си там производител ? Това го правиш във всички форуми или коментари под статии. Какъв ти е проблема, освен ако не си се прекарал яко, както болшинството от тук списващите смятаме.

    Коментиран от #66, #72

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Не братле,

    5 2 Отговор

    До коментар #64 от "До умен":

    не е проблем тоя списвач и ревльо, той не променя нищо на пазара. Проблем в територията е, че 80% от медиите са на лица, свързани със строителния бизнес и те масово манипулират про столюдието. Не виждаш ли, че всеки ден има поне по една неистина от "компетентни" експерти. Това ако си спомняш бе точно така и през 2008 г., малко преди срива в цените. Змията като умира най-много хапе, брокери, банки, строителни мафиоти ...са притеснени, усещат края на всеобщото умопомрачение. В града в който живея, през последните два-три месеца по строежите може да се види денонощна работа, бързат, а как строят ? по-добре да не знаем. Така че вуйчето нека си плямпа, поне же на му да му прости за набутването

    Коментиран от #71

  • 66 Тръпчо

    4 1 Отговор

    До коментар #63 от "П.ишок":

    Баща му му е казал да не купува н тези цени..Той обаче е отишъл и е изтеглил кредит като вероятно е набил за първоначална вноска парите които баща му е дал а не е искал. После е попаднал случайно на форумите за имоти и е разбрал каква великолепна глупост е направил

    Или

    Брокер останал без работа защото строителите заобикалят агенциите и няма работа. 90 пр. от сделките били с ново строителство, така четох и ме се съмнявам, защото там стават най големите врътки със покупка на зелено и препродажба още докато се строи.
  • 67 До умен

    4 2 Отговор
    Такива като теб трябва да се мачкат, трябва да.ви се отвръща.с двойна злоба и мъст. Аман от селски тарикати в тая бедна България, прости хора бол и всеки се прави на мъж и на по велик от другия. На запад такива като т еб ги вкарват в болница а някой ядът такъв пердах че предават богу дух. Само в бг простият народ ви търпи!
  • 68 Консуматор

    3 2 Отговор
    Производител е на зелени сополи вади ги от носа му прави ги на топче и ги изнася чрез изстрелване по стените на квартирата дето живеят с жена му и бебету
  • 69 Пловдив

    2 4 Отговор
    Мислено, застреляй се, за да не мъчиш и себе си, и другите около тебе! Как си избирате журналистите?!
  • 70 Трътлю

    1 1 Отговор
    Мафкайти го от тама тоо къмънак ва! И Альоша мафкайти, и сичкити събуретини кът Жжамиеатъ на Жжумаята и църкъвти из центъра. Сривати сичко и строити молови, фолк клубове, паркинги за колите на българинът. Аз къде ша си паркирам колата ва?
  • 71 Това е истината

    6 2 Отговор

    До коментар #65 от "Не братле,":

    Интересно, кои са тези, които купуват на такива надути и нереални цени, от къде се пръкнаха и с какъв акъл са, грешка на образователната система ли са, или са си природно тапи
  • 72 Познавам го, знам кой е

    4 1 Отговор

    До коментар #63 от "П.ишок":

    Дошъл е от провинцията - няма лошо, но си остана провинциалист. Има бригада от трима бачкатори, правят ремонт на апартаменти. Вуето купува от познат ЧСИ кочини и ги прави "лукс" гипскартони с ламинат, на тройни цени. За сега му върви "бизнеса", защото все още има негови съселяни, които купуват. Усеща обаче че идва края и е нервен, затова се пеняви тука новото софеанце

    Коментиран от #73

  • 73 Няма лошо

    2 1 Отговор

    До коментар #72 от "Познавам го, знам кой е":

    купува човека, инвеститор е, козметични ремонтчета и продава на малоумници, нека, така се прави, раята трябва да се стриже редовно
  • 74 Не е добре

    4 1 Отговор
    Една позната брокерка ми каза, че вече огледи не се правят, някой се обади по обява и първият въпрос е - ще се свали ли цената, като чуят че не, защото "имало голямо търсене !!" и затваряли телефона. Втори месец как в офиса не бил стъпвал кандидат купувач. Питах я, как ги вижда нещата занапред, защото и аз се бямерекландисал да ставам брокер, тя ми вика, ако можеш стани бакшиш, поне пари да вадиш. При нас казва имаше хляб до скоро, но сега виждала, че пак идват ония страшни години след 2008-ма. Не знам какъв ще е пазара на имоти занапред и дали ще го има въобще, ама брокерите ще гладуват, това е ясно вече

    Коментиран от #75, #76

  • 75 Плачко

    1 3 Отговор

    До коментар #74 от "Не е добре":

    не се спре едни и същи глупотевини да повтаряш
  • 76 Плачко

    0 4 Отговор

    До коментар #74 от "Не е добре":

    И аз сам брокер и требе да ти кажа че таа година имам най-ногу зделки от сички години до са, това че последните месаци нещо не върви не е показателно, има пикове и спадове , са явно са спадовете та затова е така

    Коментиран от #77

  • 77 Неграмотнико

    3 0 Отговор

    До коментар #76 от "Плачко":

    ти ако си брокер, то тая професия трябва да я закрият, поне трети клас образование имаш ли , пфу