Last news in Fakti

15 Май, 2003 00:00 563 0

АП обжалва спирането на риватизацията на Балканкар

  • събрание-
  • кредиторите-
  • балканкар-
  • холдинга-
  • несъстоятелност
Агенцията за приватизация е обжалвала решението на Софийския градски съд, обнародвано на 6 май тази година, с което беше стопирана приватизацията на обявения в несъстоятелност Балканкар холдинг и 14-те му дъщерни дружества, съобщиха източници от ведомството. Жалбата е внесена в Софийския апелативен съд. Мотивите на АП са, че съдът е трябвало веднага след одобряване на окончателния списък на кредиторите на холдинга да спре за четири месеца несъстоятелността. В началото на годината АП обяви официално процедура за приватизация, като индикативна оферта подаде българският консорциум Балкарс.
Вчерашното събрание на кредиторите на холдинга не се проведе. То трябваше да избере оценител и метод на оценка на Балканкар холдинг. Кредитори обаче заявиха, че събранието е било отложено ден по-рано от съдия Костадинка Недкова, която замества назначения съдия по несъстоятелност на Балканкар. Не са били уведомени кредиторите, всички са били в съда и са чакали. Все още не се знае кога ще се проведе друго събрание. Прецедент е да се отменя събрание на кредиторите, това е равносилно на отмяна на общо събрание на акционерите, коментираха юристи. Според наши източници очаква се да бъдат избрани няколко фирми, които ще правят оценка на холдинга - на активите, на търговската марка, на акционерното участие в България и в чужбина. Холдингът беше обявен в несъстоятелност през септември миналата година. Той е мажоритарен собственик в 7 дъщерни дружества, а в останалите 7 е Министерството на икономиката, чието участие обаче се оспорва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА