Last news in Fakti

13 Юни, 2003 00:00 1 434 0

Феста холдинг инвестира 14 млн. долара в хотел в Несебър

  • феста-
  • хотел-
  • хотела-
  • иберостар-
  • поморие-
  • градски-
  • холдинг-
  • феста холдинг-
  • феста панорама иберостар
14 млн. лв. са вложени в първия хотел на Феста холдинг АД в Несебър. Инвестицията е реализирана в партньорство с туроператора Томас Кук-Германия и с модерния мениджмънт на хотелска верига Иберостар. Прогнозите на собствениците на хотела са, че вложението ще се изплати най-много до 8 г. Постоянната ангажираност на хотела ще бъде 82% до средата на октомври, обясни управителят на Феста панорама-Иберостар в Несебър Тодор Панайотов. Хотелът очаква този сезон гости, доведени предимно от Томас кук от Германия, Белгия и Англия. Този хотел е най-голямата ни инвестиция в областта на туризма за 2003 г., заяви изпълнителният директор на Феста холдинг АД Иван Байков. Той уточни, че другата ключова инвестиция на холдинга през т. г. е придобиването на мажоритарния дял на Инвестбанк АД. Концепцията на хотела съчетава предимствата на рекреативен, градски и балнеохотел, който ще позволи целогодишна експлоатация. Хотелът е класифициран като 4-звезден по стандартите на Иберостар. Феста панорама-Иберостар разполага с 236 стаи и 10 апартамента. Цената на двойната стая за българи и чужденци е 170 лв.
Апартаментите са по 280 лв., но интересът към тях е най-голям и са ангажирани до 10 октомври, обясниха от ръководството на хотела. Цялото оборудване е доставено от водещи световни производители. Сред по-сериозните инвестиции на Феста в областта на туризма са обновеният делфинариум във Варна, Виа понтика-Поморие, първият български комплекс за винарски туризъм и ежегодните празници "Море от вино" в Поморие. Феста холдинг АД планира да изгради градски хотел в Поморие, хотел Виа понтика в комплекса за винарски туризъм и комплекс от градски хотел и централен офис на Инвестбанк в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА