Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 15:21 5 640 0

Най-скъпият район в южната ни съседка

  • атина-
  • гърция-
  • жилища-
  • цени-
  • наем

Атинската Ривиера с най-скъпи имоти в цяла Гърция

Най-скъпият район в южната ни съседка - 1
Снимка: Shutterstock

Жилищните имоти на Атинската Ривиера се оказват най-скъпите в цяла Гърция. Според Spitogatos Property Index (SPI) през второто тримесечие на 2022 г. средната офертна цена за жилища за продажба в южните предградия на Атина е била най-високата в страната (3067 EUR/кв.м). Голямото търсене от чуждестранни и местни купувачи на жилища за собствено жилище и инвестиция води до годишно увеличение на цените от 10%.

Многобройните инфраструктурни проекти стимулират по-нататъшния растеж на търсенето и цените на това място.

Втори след Атина по цена на жилищата са Цикладите. Средната цена на жилищен имот на архипелага е 2887 EUR/кв.м. На годишна база недвижимите имоти в този регион са поскъпнали с 6,9%

Флорина се превърна в най-евтиния регион в страната, като средно ще трябва да платите 542 EUR/кв.м. През годината жилищата тук са поскъпнали с 6,1%.

Най-ниската стойност при наемите е фиксирана в Кукуш (малко градче северно от Солун) - 3,57 EUR/кв.м, а най-високата - на Халкидики - 32,5 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА