Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 13:21 2 840 2

Дубай с нов рекорд - Ноември 2022

  • дубай-
  • оае-
  • палм джумейра

Ръст в продажбите на жилища

Дубай с нов рекорд - Ноември 2022 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Имение, построено на Палм Джумейра в Дубай, се превърна в най-скъпия дом, продаден в емирството, поставяйки нов ценови рекорд на фона на скок в продажбите на луксозни имоти в града.

Вилата, наречена Casa Del Sole, беше продадена за 302,5 милиона дирхама (82,4 млн. USD), според нейния инвеститор Alpago Properties. Фирмата отказа да назове името на купувача, позовавайки се на опасения за поверителност. Имението е закупено без използване на ипотека.

Имението е построено на Frond G на изкуствения остров Palm Jumeirah и се намира на земя, известна като „Улицата на милиардерите“. Индийският магнат Мукеш Амбани преди това постави рекорда, като купи вила с 10 спални на стойност 80 млн. USD за най-малкия си син на острова, твърдят източници, запознати със сделката.

Casa Del Sole, която все още е частично в процес на изграждане, ще бъде завършена в началото на 2023 г. и ще разполага с 8 спални и 18 бани. Удобствата ще включват фитнес зала, кино, боулинг зала, джакузи и подземен паркинг за 15 автомобила. Това е една от шестте вили, построени от Alpago на Palm Jumeirah.

Цените на имотите в Дубай се повишиха през последната година, тъй като отговорът на правителството на пандемията и неговата либерална визова политика привлякоха повече чужденци. По-специално, луксозната част от пазара на недвижими имоти се възползва от новите правителствени политики като дългосрочните златни визи. „Построихме шест вили и продадохме почти всички“, казва Мурат Айълдъз, основател и председател на Alpago Group.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фую

    0 3 Отговор
    Навсякъде имотите скачат,ама Ганчо иска у нас да са два за лев