Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 10:21 4 994 4

Стабилно поскъпване на жилищата

  • италия-
  • жилища-
  • цени

В Италия то се дължи на новото строителство

Стабилно поскъпване на жилищата - 1
Снимка: Shutterstock

През третото тримесечие на 2022 г. италианският индекс на цените на жилищата се е повишил с 2,3% на тримесечна база и 5,2% на годишна база, по данни на италианската статистическа служба (Istat).

Възходящата тенденция в цените се дължи основно на новите сгради, които са поскъпнали с 12,1% на годишна база. Цените на вторичното жилище също се покачват, но значително по-малко- с 3,8% на годишна база.

Във всички италиански региони се отчита увеличение на цените на жилищата както на тримесечна, така и на годишна база. В северозапада, североизтока, юга и островите темповете на тенденция остават положителни и се ускоряват в сравнение с предходното тримесечие (съответно от +4,8% до +5,5%; от +5,4% до +6,8% и от +3,1% до +4,5% ). В центъра ръстът на цените леко се забави (от +4,5% до +4%).

Цените на жилищата се повишават във всички обхванати от проучването градове. В Милано те са нараснали с 8,3% на годишна база, ускорение в сравнение с предходното тримесечие (беше +6,4%) с скок в цените на новите жилища (+16,9%). Следва Рим, където се наблюдава тенденция на растеж от +4,8% (през предходното тримесечие беше +3,3%). Само в Торино растежът беше по-слаб от 1%, спад от +3,8% през предходното тримесечие.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус

    5 0 Отговор
    Хахаха
  • 2 брокер

    2 6 Отговор
    аз ви казах , ето идва поскъпването , имотите ще рипат
  • 3 Цццц

    1 0 Отговор
    А защо рекламират къщи за по 1 Евро в Италия?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.