Last news in Fakti

24 Юли, 2003 00:00 584 0

Луксозен център ще бъде построен срещу Централна гара

  • сградата
Модерен развлекателен център с много магазини, ресторанти и зеленина се строи пред Централна гара в София. Предгаровото пространство ще се превърне в луксозен кът по европейски тип. Започналият през есента на миналата година ремонт на Ротондата ще приключи две седмици след предвидения срок.
Столичният кмет Стефан Софиянски беше намислил модернизираният подлез да е готов за празника на София - 17 септември. При разчистването на терена обаче се оказало, че основите са в окаяно състояние и е трябвало аварийно да бъдат заздравени. Модерният комплекс ще разполага със 120 магазина, чиито основи вече са излети. Всеки от тях ще има собствен санитарен възел и склад. Вече са купени и 10 асансьора с прозрачни кабини, специално пригодени за инвалиди. Общината е успяла да ги договори по-евтино и е платила за тях общо 600 000 лв. Целият комплекс ще бъде покрит със специална тента, каквато има по западните стадиони. Унгарското съоръжение е с гаранция 20 г. Осем 22-метрови пилона ще държат грандиозната тента.
Долу ще е малък град, радват се от Столичната община. Проектът е на обща стойност от близо 19 млн. лева. Долното ниво ще има топла връзка с международната автогара, чиито основи в момента се копаят. Тя се намира непосредствено до Централна гара. Грубият строеж върху 13-те декара трябва да приключи до края на октомври. Сградата ще бъде на 6 нива. 40 пристигащи и още толкова заминаващи автобуси ще могат едновременно да спират там. Партерът ще представлява голям салон с касови гишета. В сградата на международната автогара ще има и медицински пункт. Той ще обслужва шофьорите, преди да тръгнат на път. В проекта са предвидени магазини, цял етаж чакалня. Горните нива на сградата са отделени за офисите на транспортните фирми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА