Last news in Fakti

14 Декември, 2022 15:11 2 520 5

Добрата инфраструктура оскъпи жилищата с 20%

  • пирея-
  • гърция-
  • метро-
  • инфраструктура-
  • жилища-
  • цени

В Пирея пуснаха метрото

Добрата инфраструктура оскъпи жилищата с 20% - 1
Снимка: Shutterstock

Появата на метрото в центъра на гръцкия град Пирея, заедно с трамвайните и електрическите железопътни станции (ISAP), подобрява връзката на най-голямото пристанище в Гърция с останалата част от метрополията. Наличието на метро ще се отрази на жилищния пазар през следващите години, според местен специалист по недвижими имоти.

Данните, събрани от вестник Kathimerini от мрежата за онлайн обяви Spitogatos.gr, показват, че средната офертна цена за жилища в центъра на Пирея през третото тримесечие на тази година е била 1630 EUR/кв.м, което е с 22% повече от преди 2 години (и 12% повече от миналата година).

Анализатори отбелязват, че този ръст можеше да бъде много по-голям, ако не се беше намесила пандемията. Важен фактор е, че новите метростанции обхващат район с нискокачествено строителство, което се нуждае от реконструкция, и липсата на качествени нови сгради, които да привличат нови жители.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 5 Отговор
    България е като банановите републики, ако видиш хубава инфраструктура, трябва да си знаеш, че е частна собственост и че не можеш да я ползваш.
  • 2 Тото 1 и Тото 2

    1 5 Отговор
    Ето ви го , на ! Аз ви казвах да изберете бат Бойко за премиер. И щеше да санира , електрифицира , метровизира и построи пътища навсякъде , където очите ни стигат , дори и отвъд !
  • 3 Фую

    4 4 Отговор
    Абе ше го търсите Баце,само да е по студена зимата и да скочат още цените
  • 4 архитект

    5 0 Отговор
    Старото строителство стана скъпо , защото е проектирано и строено със стандарти, които сега при новото не се спазват толкова или са занижени. Например при старото строителство имаме паркови площи между блоковете , докато при новото целта е печалбата и нищо друго. И резултата го виждаме всички.
  • 5 Гост

    1 1 Отговор
    Като отсея обявите на спекулантите, които си седят с години и чакат някоя риба да клъвне, не остава нищо интересно на страницата. Пазар няма. Има надлъгване на тарикати и балъци.