Last news in Fakti

19 Декември, 2022 15:03 2 039 3

Нагласите на купувачите се променят

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • пазар-
  • рекорд

Дубай отчита рекордни продажби на жилища и къщи, а акцентът е върху имоти в етап на строеж

Нагласите на купувачите се променят - 1
Снимка: Shutterstock

Пазарът на имоти в Дубай върви към силен край на 2022 г., тъй като отчете стабилен растеж през третото тримесечие благодарение на силното търсене от инвеститори и крайни потребители, коментират експерти.

Последните данни от Zoom Property Insights показват, че пазарът е отбелязал почти 14% увеличение на продажбите през третото тримесечие на текущата година – от 22 423 сделки с имоти през второто тримесечие до 25 496 през третото.

По същия начин имаше значително увеличение на цената на транзакциите, която нарасна с почти 18%. Същият модел на растеж продължи и през четвъртото тримесечие, тъй като големи купувачи и чуждестранни инвеститори проявяват активен интерес към пазара.

„Въз основа на силното представяне на пазара на имоти в Дубай през първото до третото тримесечие на 2022 г. е безопасно да се предположи, че четвъртото тримесечие ще последва примера и ще завърши на много висока нота. Цените ще се покачат още повече, което прави пазара подходящ за инвеститори“, каза Ата Шобейри, главен изпълнителен директор на Zoom Property.

Докато пазарът продължава да расте, търсенето сред купувачите на имоти се промени. Те са по-склонни към придобиването на имоти в строеж, тъй като такива сделки отбелязват значително увеличение от почти 31% на тримесечна база, по данни на Zoom Property Insights.

Въпреки по-големия брой сделки, сегментът на завършените имоти бележи лек ръст от 2,2% спрямо съответно 19,2% и 12,6% през първото и второто тримесечие. Това показва промяна в пазарните тенденции и определя курса за силно четвърто тримесечие, когато сделките за продажба са доминирани от имоти в етап на строеж.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реститута

    1 1 Отговор
    Нормално,там купуват богати хора с пари,а не сиромаси,бедняци и прайдохи които им е скъпУ
  • 2 До реститута

    2 2 Отговор
    Отвори някой сайт тамушен преди да говориш.
    Човек може да си купи нагласен имот за 100 - 150к евро. Има около 3000 обяви за тая цена.
    Докато в мръсна София можеш да купиш коптор в обеля на тези пари
  • 3 Софянец

    1 1 Отговор
    Защо тогава не ходиш да живееш в Дубай?Ще ти кажа аз - защото е много горещо,там се работи за разлика от тука,не знаеш език и много други.Затова ще идвате в София да слугувате и ще мълчите