Last news in Fakti

30 Януари, 2023 07:37 5 999 15

Имотите, които бързо намират наематели

  • дубай-
  • оае-
  • имоти-
  • лукс-
  • инвестиция

Супер богатите все по-често избират Дубай за свой втори дом

Имотите, които бързо намират наематели - 1
Снимка: Shutterstock

Дубай регистрира безпрецедентно увеличение на цените на наемите: в края на четвъртото тримесечие средният годишен наем за вила в емирството достигна 268 758 дирхама (73 000 USD), средната цена за наемане на апартамент се увеличи с 27%, достигайки 89 986 ОАЕ дирхама (24 500 USD).

Супер богатите все по-често избират Дубай за свой втори дом - наскоро бяха подписани няколко договора за наем на стойност над един милион дирхама всеки (над 270 000 USD), като лимитът за ръст на наемите все още не е спазен. В топ сегмента на пазара наемодателите буквално диктуват условията и лесно получават това, което искат. Ако погледнете ситуацията в престижни райони, като например Палм Джумейра, където няма да изненадате никого с високи цени, тогава дори тук има място за впечатляващи рекорди - къщите се продават за 160 млн. USD, а наемът може да достигне до 1 млн. USD, коментират анализатори.

„Наемането на близо 1 млн. USD става нещо обичайно. Тъй като Дубай привлича все повече купувачи на имоти със свръхвисока нетна стойност от цял ​​свят, естетиката на жилищата в строеж също се променя, като клиентите стават по-взискателни към качеството от всякога, предпочитайки само най-добрите материали и марково обзавеждане. В същото време винаги няма достатъчно свободни къщи, например на Palm Jumeirah, и всички тези фактори взети заедно повишават цените“, коментират от Metropolitan Premium Properties.

В други райони и Jumeirah, и District One вече имат договори за наем на стойност над 1 милион дирхама (270 000 USD). В края на 2022 г. Metropolitan Premium Properties посредничи в ТОП 3 на най-скъпите договори за наем в District One до момента, с почти 1400 квадратни фута къща с 6 спални, продадена за 490 000 USD.

Инвеститорите - предимно от Европа и ОНД - изкупуват готови имоти веднага след излизането им на пазара (а в някои случаи и преди това), което освен всичко друго води до нагряване на вторичния пазар, където цените в последното тримесечие се повишиха с над 10%.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НмечУ

    4 5 Отговор
    всичку поскъпнъ ъ вии саму ривети чи ви скъпу ривалниси аа
  • 2 тиквенсониада

    10 6 Отговор
    Пишете и за имотите в Барселона , които бързо си намират манекенки с титлата мис Бикини ?! Би било интересно четиво ! А ако черпите инфо директно от източника в Банкя , ще е най- достоверно !
  • 3 Аз Кочо

    9 3 Отговор
    Пишете за сделките и цените на имотите в САЩ, Канада Австралия нова Зеландия, Англия Швеция Китай и за броя на сделките във всички страни в Европа и Северна Америка както и за тези в България последните 2 тримесечия. Това е по интересно

    Коментиран от #6

  • 4 Инфлацията

    3 7 Отговор
    Ям,ям, ам аам,ам,паричките ви ще изям АМММ

    Коментиран от #5

  • 5 Поет

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Инфлацията":

    Апартаментче надценен купих аз да го продам за по скъпо в захлас но май се понас ра Х и ще си го държа вечно аз
  • 6 Трътлю

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Аз Кочо":

    Теб като не те интересува що си тук? Кочоо, иди паси волът!

    Коментиран от #8

  • 7 Инфлацията

    3 3 Отговор
    До поет номер 5 , след 5г. тез парички малки ще ти стигнат за сладолед,чу ли номер 5 . Апартамент,чу ли номер 5 го имам от бабка и дедко и аз съм пич,защото имах и карах москвиЧ.Но тогава ти си бил еротичен блясък в очите на баща ти.Ако няма рима,ударима

    Коментиран от #9

  • 8 Аз Кочо

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Трътлю":

    Тук съм за да успокиявам покрива и превъзбудата на продавачи като теб.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мен

    3 2 Отговор
    Спестяванията ще носят повече доходност
    Лихвите по депозити във всички валути да продължат да порастват, чакат над две-трети от финансовия бранш у нас. Това сочи допитване на Министерство на финансите до представители на комерсиалните банки, пенсионните сдружения, капиталовите посредници и ръководещите сдружения.
  • 11 Супермен

    3 2 Отговор
    Лихвите по депозитити нарастват с малки стъпки,а инфлацията с голями крачки

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Трънчо

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Супермен":

    Така е но е по добре да вземеш някаква лихва лежейки на дивана отколкото да тичаш като луд и да рискуваш с рената на имот от около 2 пр. На година ако изобщо има наематели
  • 13 Цоко Смоко

    4 0 Отговор
    Много по добре е да си добре платен
  • 14 Аз Кочо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Супермен":

    Точно затова очаквай по високи лихви за по дълго
  • 15 До трътльо от Аз Кочо

    0 0 Отговор
    Ай не ми използвай ника за да пишеш глупости