Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 17:47 2 915 4

Най-търсеният район за наемане на имот

  • дубай-
  • оае-
  • къщи-
  • наеми

С 30% са се увеличили наемите на къщите в Дубай

Най-търсеният район за наемане на имот - 1
Снимка: Shutterstock

Според Zoom Property Insights пазарът на наеми в Дубай продължава да расте, тъй като средните наемите са се повишили с 27% през 2022 г., като търсенето също се повишава значително поради силната икономическа активност в емирството.

Средната цена за наем на апартаменти е достигнала 91 795 дирхама (24 990 USD), докато цената за наем на вили е скочила до 274 740 дирхама (74 800 USD). Това показва увеличение от 27,5% и 25,7% и в двата съответни сектора.

В резултат на растящите цени обаче наемателите не са склонни да се местят в нови жилища. Ето защо се наблюдава спад в броя на новите договори и съответно увеличение на броя на подновяванията.

Ата Шобейри, главен изпълнителен директор на Zoom Property, вярва, че пазарът на наеми в Дубай ще завърши годината със силна нотка. „Пазарът на наеми в Дубай расте и последните данни показват точно това. Най-добрите квартали като Palm Jumeirah, Downtown Dubai, Dubai Marina и JBR се справят изключително добре, което е чудесен знак за пазара. 2022 г. завърши с много силна нотка за пазара на наеми, тъй като Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар дава значителен тласък на пазара на краткосрочни наеми“, заключава експертът.

Поддържайки репутацията си, Palm Jumeirah остава най-търсената зона за отдаване под наем на имоти в Дубай. Позовавайки се на данни от третото тримесечие на 2022 г., Zoom Property Insights съобщава, че средният наем на апартаменти в района се е увеличил с 22%. По същия начин, вилният сегмент в общността също отбеляза скок от около 32%.

Освен това Downtown Dubai регистрира значително увеличение на средната цена за наемане на апартаменти с 24%. От друга страна, Dubai Hills Estate регистрира най-висок ръст от 33% за вили под наем в Дубай.

В допълнение към гореспоменатите, JBR, Dubai Marina, Al Barari, Emirates Hills и Jumeirah Bay са сред другите райони, в които се наблюдава нарастване на търсенето на имоти под наем.

Перспективата за пазара на наеми в Дубай през 2023 г. изглежда положителна. Според Zoom Property Insights наемите на апартаменти и вили в Дубай ще останат високи през следващата година, проправяйки пътя към още по-силна 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 3 Отговор
    Руските туристи носят навсякъде просперитет.
  • 2 Хукнах се..

    4 2 Отговор
    Аз да не съм Тиква с Чекмедже бе!
  • 3 Нане Вутев

    3 1 Отговор
    Влади Горанов търси квартира в Дубай, щото в България било станало много гръмотевично и той започнал нещо да се притеснява. Ама ако може някой приятел да му я преотстъпи безплатно, че така бил свикнал.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.