Last news in Fakti

6 Август, 2003 00:00 560 0

НДСВ ще подкрепи чужд кандидат-кмет за София

  • софия-
  • жълтите-
  • кандидат-
  • каролев-
  • кметове-
  • които-
  • съобщи-
  • съвет-
  • издигне-
  • кандидат кмет-
  • издигне свой кандидат
НДСВ най-вероятно няма да издигне свой кандидат-кмет за София и ще подкрепи друг претендент от дясното пространство. Това стана ясно след четири часово заседание на Политическия съвет на жълтите.
Възможно е НДСВ да не издигне своя кандидатура за кмет на столицата, а да подкрепи друга номинация, включително и тази на Стефан Софиянски, коментира преди заседанието Атанас Щерев. Той съобщи, че в момента се водят преговори с други политически сили. Ще се коалираме с всички, с които е възможно да спечелим изборите, каза членът на централния предизборен щаб на НДСВ Олимпи Кътев. Той уточни, че няма точни указания, които да забраняват явяване на изборите в коалиция с една или друга партия.
От своя страна пък лидерът Симеон Сакскобургготски не изключи варианта НДСВ, СДС и ДПС да излязат с общ кандидат - кмет в София. Той обаче не пожела да даде повече разяснения по този разговори.
Водач на столичната листа на НДСВ ще е Владимир Каролев, съобщи Церовски. По думите му ако НДСВ издигне свой кандидат за кмет, той ще води листата, а Владимир Каролев ще стане втори. Жълтата листа за София-град включва 77 имена, сред които няма депутати. Тя е подредена по азбучен ред и ще се пререди едва след като стане ясно дали жълтите ще влязат в коалиция, казаха от централата. Депутати изключиха информацията, че Каролев ще е жълтият кандидат-кмет.
Извънредно заседание на Политическия съвет след 20-ти август ще реши казусът на жълтите в София, Пловдив и Варна, съобщи Валентин Церовски. Олимпи Кътев разясни, че ще се търсят богати кандидати за кметове, тъй като ако един кмет е беден, той няма да може да управлява финансите на общината.
Политическият съвет на жълтите одобри и първите си кандидати за кметове вчера. Прослушването на номинираните ще продължи и днес в партийната централа на НДСВ. Утвърдени са 5 областни кмета, 27 общински кмета и над 150 кметове на населени места. Утвърдени са били 53 листи с общински съветници.
В Стара Загора царистите застават зад кандидатурата на бившия син кмет на града Цанко Яблански, сега посланик в Израел. И за предстоящите местни избори Яблански получи подкрепата на СДС, както и на Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски. В Русе НДСВ издига Румян Ганчев, в Добрич - Детелина Николова, в Монтана - Тодор Върбанов, в Шумен - Даниела Русева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА